5.3.2016

Idearikkautta..


Yhteinen tallikeissi Mintun kanssa päästi jälleen idearikkauden valloilleen. Sovittiin jo aikaisemmin, että lähdetään yhdessä tallille ja Minttu ottaa parit valokuvat. Kummempaa suunnitelmaa ei laadittu. Hain Mintun kymmenen pintaan. Ilma oli mitä mahtavin ! Ei pilviä mailla halmeilla, aurinko paistoi kirkkaasti sekä peltoja koristi koskematon ja pehmeä hanki.
 
 
Kentällä valokuvaaminen ei ajatuksena houkuttanut, koska olin vasta hyödyntänyt kenttää ja ottanut irtojuoksutuskuvia. Kentällä myös tila loppuisi kesken ja varjot tulivat helposti kuviin.
 
Katsahdin pellolle, sanoin ajatukseni ääneen ja vaihdoimme pari katsetta, siitä se ajatus lähti. Peltoja tallillamme on silmänkantamattomiin, pellot on myös aidattuja. Kävimme katsastamassa minne kannattaisi suunnistaa. Valitsimme lähellä olevan pläntin, koska se oli suhteellisen lähellä eikä niin suurta kokoluokkaa, että saisimme hukattua hevosen alueelle.
 
 
 
Syltty rinsessa valmiiksi ja eikun tarpomaan. Koskematonta lunta oli suunnilleen polven alapuolelle ja matkaa riitti. Hiki virtasi ja puuskutus raikui kun tarvottiin kohti kuvauspaikkaa, hevonenkin taisi olla vähän kummissaan hitaasta etenemisestä. Minä jäin portin kohdalle ja Minttu lähti tarpomaan vielä eteenpäin pellon toiseen päätyyn. Merkistä laskin hevosen irti, sen jälkeen toivoin parasta ja pelkäsin pahinta. Pahin skenaario olisi ollut se, että tamma päättää mennä langoista yli ja suunnata kotia kohti i'm going home-meiningillä.

Uljas arvonsa tunteva hobuseni lähti irti päästessään hippulat vinkuen pellon toiseen päätyyn ja jäi napottamaan ihmeissään kulmaan, mitäs nyt ? Vihelsin ja huusin tammaa takaisin, jolloin hevonen lähti laukalla tulemaan lumi takana pöllyten. Käytännössä hoputin portilla hevosen liikkeelle, jolloin hevonen juoksi toiseen päätyyn ja kutsuin takaisin, aika iisiä. Hevonen oli myös mielissään, koska pitkää suoraa riitti eikä aita tullut ihan hetkeen vastaan.

Tuloksena Mintun kameraan tallentui aika makeita kuvia. Viimeinen kuva kertoo mielestäni kaiken hevoseni olemuksesta.
 
 
 

1 kommentti: