29.3.2016

Onnistunut valmennus!

 
Kerrankin aikataulut ja tuuri oli kohdallaan ja päästiin estevalmennukseen. Valmennus alkoi lauantaina  iltapäivällä. Tallin takapiha oli peilijäässä ja armas ponin kuljettimeni nakotti tyypillisesti paikoillaan. Tarkemmin katseltuani huomasin, että kuljetuskalustoni nakottaa kivikovan lumivallin ympäröimänä ja ulkopuolella etenemiseen olisi tarvinnut pikemminkin luistimet. Sileää peilijäätä silmänkantamattomiin. Aikani äherrettyäni sain tuhottua lumivallin minimiin sekä testikokeilu osoittautui oikeaksi ratkaisuksi ja raineri-traileri lähti jää bunkkeristaan kuin telkkä pöntöstä.


Laitoin jo ennakkoon tavarat valmiiksi. Tokaisin lähtiessäni Sylville, että kohta lähdetään valmennukseen. Tamma vilkaisi koppia, sen jälkeen minua ja lähti karkuun. Hain Mariannen ja oltiin tallilla suhteellisen ajoissa. Kerkesimme ottaa selfieitä lampaiden kanssa, pähkäillä kuolainvalintaa, vaihtaa d-rolleri samaiseen junttimaiseen kolmipala kuolaimeen sekä pähkäillä loimitusta. Kerrankin oltiin edellä aikataulusta. 

Annettiin rinsessan syödä päivällistä samalla kun pakattiin poni kuntoon. Olin nohevana peruuttanut trailerin melkein tallin oven karmeista sisälle, joten hevosen lastaamisessa ei ainakaan pitäisi olla suurempaa ongelmaa. Sylvin lastaaminen onkin parantunut kerta kerralta sujuvammaksi ! Aikaisemmin on välillä tarvittu kaksi liinaa, jotka on vaan nostettu ilmaan kujaksi, tälläkerralla ei liinoja tarvittu. Sylvi yrittää kävellä sillan ohitse ainakin kerran, kuitenkin aina lompsinut sen jälkeen kyytiin sen kummempaa miettimättä. Eikö olisi helpompi vaan kävellä suoraan kyytiin, kun sinne joka tapauksessa joutuu.


Päästiin valmennuspaikkaan ajoissa ja kiirettä ei ollut, koska edellinen ryhmä oli juuri aloittanut. Hyvää siedätystä jälleen hevoselle odottaa hetki trailerissa! Sylvi seisookin trailerissa suorastaan hämmentävän hiljaa ja ongelmitta. Kerkesimme katsoa hetken edellistä ryhmää ennen kuin lähdettiin laittamaan hevosta valmiiksi.

Hevonen valmiiksi ja maneesiin verryttelemään. Ei odotettu valmennukselta mitään hirvittäviä hevosen suhteen, koska treeni on ollut mitä on olosuhteiden takia ja paikka on vieras hevoselle. Katsomossa oli porukkaa, loimia oli laidalla, vieraita hevosia sekä esteitä maneesi täynnä eli paljon sellaista mistä Sylvi voisi hankkia kyttäyksen ja ripaskan aihetta.

Täytyy sanoa, että hevonen yllätti. Valmennuksen alkaessa näin rennon ja varmasti etenevän hevosen joka kuuntelee ratsastajaansa !  Ei ryöstämistä esteelle tai suuttuneita kaniloikkia. Hevonen oli todella hyvä, pidätykset meni läpi ja hevonen keskittyi tekemään sitä mitä ratsastaja pyytää. Tehtävät olivat nappiosuma ja koko valmennuksesta jäi hyvä, positiivinen ja onnistunut fiilis niin ratsastajalle kuin hevosellekin. Ratsastaja ja hevonen sai myös positiivista palautetta valmentajan osalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti