24.3.2016

Back on trackistä..


Back on trackin tuotteet ovat vallanneet maailmaa nopeaa tahtia. Meilläkin on käytössä pari back on track-tuotetta. Talli- ja polvisuojat sekä selänlämmitin. Alunperin olin todella  epäluuloinen "kiinalaista ihmejauhetta" (sisäpiirivitsi) sisältäviin varusteisiin.  Kaverini oli aikaisemmin kehunut back on trackin- tallisuojia maasta taivaisiin, jolloin päätin itsekin kokeilla onko kyseisillä suojilla jotakin tehoa. Ostin ensiksi polvisuojan Kekkoselle, koska hevosella oli vanhaa kränkkää etupolvessa ja ruuna vaati reippaasti lämmittelyä käynnistyäkseen. Käytin suojaa ennen- ja jälkeen ratsastuksen sekä muun liikunnan.
 
Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä..
 
Täytyy myöntää, suojissa on sittenkin jotain perää. Kekkosen kohdalla polvisuoja auttoi huomattavasti. Hevonen oli alusta lähtien paljon vetreämpi. Tästä innostuneena hankin myöhemmin tallisuojat, jotka ovat olleet myöskin hintansa väärti. Tallisuojat vähensivät huomattavasti esimerkiksi turvotusta sekä nestettä jaloissa. Tallisuojia meiltä löytyykin kaksi paria.


 
Olen pitkään haaveillut back on trackin selänlämmittäjästä, isommasta 120x100 mallista. Sylvillä en ole käyttänyt vielä kertaakaan back on trackin talli- tai polvisuojia mutta selänlämmittäjää halusin kokeilla nimenomaan tälle hevoselle. Löysin isomman  selänlämmittäjän kirppikseltä sopuhintaan ja ajattelin aloittaa tuotteen testauksen Sylvin selkään.

Kaikki Back on Trackin lihas-ja nivelsuojat on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus.

Olemme pitäneet selänlämmittäjää Sylvin selässä ennen ja jälkeen ratsastuksen. Tamman 'heikko' kohta on ollut lanne- ja ristiselänalue, jotka tunnustavat jumiutuvan helpommin.  Liikunnassa muutoksen huomasi itseasiassa alkukäynneissä. Back on track selänlämmittäjän jälkeen hevonen lähti liikkeelle paljon rennommin mitä aikaisemmin ja vetristyi nopeammin.  Back on track tuotteet ovat meillä käytössä ennen ja jälkeen treenauksen ja olen saanut positiivisen vaikutelman. Olen harkinnut hankkivani myös itselleni back on trackin-polvisuojat, koska polvissani löytyy vaivaa jos toista. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. mulla on itelläni käytössä BOT:in polvituki ja lämpöpeitto. Etenkin tosta peitosta on ollu paljon apua lihas- ja nivelkipujen hoidossa, tehoo paljon paremmin ku särkylääkkeet tai rasvat. Polvituen ansiosta polveekaan ei särje enää nii paljoo ja etenki ratsastaessa on helpompi olla, ku ei satu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla positiivisia kokemuksia ! Taidan itsekin kokeilla polvitukea seuraavaksi.

      Poista