11.5.2013

Kuopio !


Päivä pulkassa ja vihdoin kotona. Kuvauskalenteri käynnistyi vihdoin ja viimein Kuopion aluekilpailuissa.  Pääsin vihdoin pakkaamaan kuvauskalustoni autoon ja lähtemään kohti Kuopion Sorsasaloa. Kuvausreissuille lähtö on itselläni, kuin lähtisin Pohjoisnavalle. Kaikki tarpeellinen ja ei niin tarpeellinen on pakko pakata mukaan. Tarvikkeita ei ole koskaan liikaa !


Sattuipa niin hyvin, että meillä oli Mintun kanssa samaanaikaan vapaata ja pääsimme napottamaan jälleen vierekkäin kentänlaidalle (+Vici ja Linda). Ilma Kuopiossa oli aamulla erittäin sumuinen, joka haittasi kuvien laatua ainakin itselläni, varsinkin tummat hevoset olivat todella hankalia kohteita, koska hevosista ei näkynyt kuin musta pläntti sumun keskellä.

Meillä oli aamulla Mintun kanssa oikea negatiivisten valittajien seurakunta paikalla  kentänlaidalla ja mumisimme kummatkin mitä oudompia päivän sitaatteja sumupilven ympäröimänä. Valituksen aiheena oli siis kyseinen sumu, valo, sade yms mitä keksiä saattaa.  Päiväksi oli myös luvattu sadetta, mutta yllättäen sadetta ropisi yksi pieni kuuro ja muuta taivaalta onneksemme ei sitten satanutkaan. Valitusvirret saivat loppunsa sumun hälvettyä. Harmillisesti Kekkosen valmennuspiirissä esiintyminen hieman katkaisi kuvauksia enkä voinut kuvailla kisoja ihan loppuun saakka. Kuvasin siis ensimmäisestä luokasta metrin luokan alkuun.
 

Katselin siis perjantaina, että forecan mukaan Kuopiossa sataisi vettä ja unohdin tilata kameran sadesuojia. Kameraani en kastele ja hätä ei lukenut lakia, joten tein oman suojuksen kepeästä muovi(roska)pussista. Suomennettuna, pussin pohjalle saksilla pieni reikä, kamera pussiin ja objektiivi ulos reiän kohdalta (reikää isonnetaan tässä vaiheessa objektiiville sopivaksi), pieni reikä myös etsimen kohdalle ja lopuksi pussin saa aika kätevästi kiinni näyttösuojuksen alle. Laittelin vielä teippi palasella ylimääräisen muovin kiinni niin ei heilu tuulessa. Tadaa, on hieno ja niin egologisen vihreä ! Helppoa ja halpaa.
 
 
Kuvat julkaistaan piakkoin osoitteessa http://ak.galleria.fi
Kuvia voi tilailla sähköpostiosoitteesta ak.galleria.fi@gmail.com kuvien alla olevilla koodeilla kuvien julkaisun jälkeen.

6 kommenttia:

  1. Toisaalta taas tuo sumu siistii taustaa! Mustia plänttejä näkyy kyllä muutamia olevan juu, mutta todella makeita kuvia muuten! Hyviä taustoja ja asetteluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ! :) Mukava kuulla, että pidit kuvista.

      Poista
  2. onko sinullakin kuvia vain 100cm luokan loppuun? Ei siis 110 tai 120 luokista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia löytyy metrin alkuun asti. Päivän katkaisi oman tallin valmennukset, joten en voinut olla loppuun asti kuvailemassa.

      Poista
  3. Haaa, joku muukin käyttää muovipussitekniikkaa! Ite tein kanssa joskus ja oli muuten yllättävän toimiva, harmi vaan että hävitin sen. Täytynee askarrella joku kaunis päivä taas uusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki :) Helppo ja simppeli, jos suojaa ei varastosta entuudestaan löydy :D

      Poista