24.5.2013

18 h reissuja


 
Torstai-päivä vierähti tienpäällä. Kuvamateriaali on täysin puhelinlaatua matkalta. Varasin siis Kekkoselle ajan mahatähystykseen Ouluun, koska vatsavaivat ovat sinnitelleet mukana. Kävi niin hyvä tuuri, että ihanainen ystävä Sanna oli vapaalla ja suostui lähtemään kuorma-autokuskiksi Ouluun. Päätin kysellä muita mukaan lähtijöitä, koska kyytiin menisi hyvin toinenkin matkustaja ja olisi samalla Kekkoselle matkaseuraa. Minttu sitten kiinnostui hommasta ja ängättiin Venta samaan kyytiin.


Kekkonen ja Minttu
 
Herätyskello soi aamulla 3.30 aikoihin ja siinä sitten aamutoimien jälkeen tallille pakkaamaan Kekkonen kyytiin. Helpommin sanottu kuin tehty. Ruuna on melkoinen järkäle ja järkyttyessään tosiaan jumittaa niille sijoilleen, eikä liiku enää mihinkään eli maltti on valttia. Lastaaminen ja myös satunnaiset muutkin asiat tapahtuvat kyseisen hevosen kanssa välillä hyyyyyyvin hiiitaaaasti. Kekkosta ei ole kuljeteltu ihan hirveästi ja päätinpä ottaa varman päälle ja ruutata hieman rauhoittavaa ennen matkaa. 10 minuuttia ja vedin perässäni toisessa maailmassa haahuilevaa setä-kukkahattua. Itse lastaamiseen saa varata aikaa 10-60min päivästä riippuen. Lastaamis hommasta olisi saanut ihan loistavat materiaalit hauskoihin kotivideoihin. Sanna pitää liinaa sivulla, minä asettelen hevosen jalkoja yksi kerrallaan eteenpäin sillalle ja huudan ylhäällä olevalle Mintulle, että "VEDÄ" ja samalla siirryn työntämään kaksin käsin ruunaa persiistä ottamaan askel eteenpäin (sille eteenpäin laitetulle jalalle). Näin siis etenemme siihen asti, kun joka jalka on yli puolenvälin, jolloin Kekkonen tajuaa itse käyttää jalkojaan järkytyksestään.
 

Matka meni onneksi hyvin vaikka Kekkosen palautumisen pilvilinnoista kuuli aika selvästi kuskinpuolelle. Onneksi oli kaveri mukana ja sai ainakin totuttelua matkustamisesta, koska matka kesti suunnilleen 2tuntia ja 30 minuuttia.

Minttu ja Venta
 
Paikanpäällä käytiin ilmoittautumassa ja sitten seurasikin odottelua odottelun perään. Ensimmäiseksi asiakkaaksi pääsi Kekkonen. Olisin voinut nirhata ruunan niille sijoilleen, koska humma ei uskaltanut tulla koko klinikalle sisälle! Oven edessä oli samainen musta muovimatto mitä käytetään esim kuorma-auton lattiassa, pesukarsinoissa jne.. Onneksi klinikalla oli ovia vähän enemmän kuin yksi, joten kiersimme toista kautta ongelmitta sisälle. Ruunalta tähystettiin maha, otettiin hiekkaröntgen ja katsottiin samalla vähän jalkoja, eli kaikki kerralla.  Mahasta löytyi lievä mahahaava, jota epäilinkin alustapitäen oireiden mukaisesti, hiekkaa ei onneksi löytynyt yhtään ja jalatkin oli kunnossa. Eli, eikun lääkettä naamaan..

Kekkonen
Kun Ventan vuoro oli ohitse pääsimme vihdoin ja viimein lähtemään kotiin. Kekkonen oli tosin sitämieltä, ettei enää kuorkin kyytiin lähde mutta saimme onneksi ruunan kyytiin ja loppumatka menikin vallan loistavasti ilman ongelmitta. Pitkä 18h päivä mutta tulipahan tehtyä, onneksi oli huippu matkaseura.

 
Mutta.. Huomenna starttaa meidän oman kotitallin estekansalliset (Koljonvirta, Iisalmi), minut voi tosiaan bongata kameran kanssa kentänlaidalta ja Kekkosen kyyläilemässä omasta ikkunastaan järkyttyneenä pihalle. Pitää varmaan käydä ostamassa marimekon verhot ruunan ikkunaan niin uskaltaa liikkuakin möksässään
 
©Ansku / ak.galleria.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti