2.6.2016

Rinsessan pelottelua..

Esteitä, valmentautumista, laiduntamista, maastoilua, ollaan eletty rennosti hevosen elämää.  Videoilla on vähän koostetta lähiviikkojen tapahtumista. Treenissä ollaan keskitytty kummallisiin asioihin eli suomennettuna ollaan urakalla peloteltu prinsessa hevosta tavalla ja toisella.

Iso laukkaisen hevosen hallitseminen laukkapuomeilla saattaa olla haastavaa. Sylvin kohdalla tämä on pitänyt paikkaansa paremmin kuin hyvin. Samoin hysteerisen hevosen opettaminen ei niin hysteeriseksi on ollut suhteellisen pitkä taival. Tällähetkellä harjoittelu kuvioissa on mukana erikoisesteet, puomit ja kentän laidalla olevat muuttuvat asiat. Sylvi on kauhistellut kentänlaidoilla olevia värikkäitä mainoksia ja keskittyminen katoaa yleensä hamaan tulevaisuuteen.  Olemme pitäneet harjoittelua yllä mitä yksinkertaisimmalla tavalla.
Kentälle mentäessä otetaan aina mukaan jotain erikoista. Hyötykäyttöön on siis päässyt loimet, viltit, kaverin loimet, kanisterit, takit, törpöt, sangot jne. Melkeinpä koko tallin irtaimisto. Ollaan siis levitelty esimerkiksi loimia pitkin kentänaitoja. Ensimmäisillä kerroilla Sylvi vetäisi roikkuvista loimista herneen nenäänsä ja slaidissa mentiin koko pitkä sivu. Päivä päivältä hevonen on reagoinut asioihin iisimmin.


 
Sylvin hillitöntä laukkaa pystyy jo säätelemään ja puomejakin voi pistää peräkkäin useamman kappaleen. Tehtiin jokunen viikko takaperin puomi-puomi-pysty-puomi-puomi sarjaa. Alussa hevoselle meinasi tulla hätä. Tamma tajusi hyvin nopeasti, ettei esteelle kannata rykäistä talla pohjassa koska puomeja tulee esteen jälkeenkin. Vauhdilla puomit tulevat yleensä suuhun.
 
Puomit ovat alkaneet sujua ja hevonen suoriutuu innari väleistä jo suhteellisen ongelmitta. Työstettiin puomeja kevyesti pari päivää putkeen ja lähdettiin sitten käymään estetreenissä valmentajan luona. Paikka oli Sylville uusi ja sanoinkin Markalle, että onko se kipeä vai mikä sillä on kun hevonen oli uudessa paikassa herranterttuna. Valmennus meni putkeen !
Tehtävinä oli juurikin innarit ja lopuksi otettiin pysty-okseri sarjaa. Okseri oli varmaan lähemmäs 110-115cm kokoluokkaa ja senkin hevonen suoritti ongelmitta. Itseasiassa hevonen ei edes ponnistanut ja huuhaili esteen ylitse samoin kuin 50cm ristikon. En siis usko, että esteen korkeus tulee olemaan tälle hevoselle ongelma kun nappulat saa kohdalleen.
 

 
Hevoset pääsivät myös laitumelle. Voi sitä onnen määrää ! Tallilla missä majailemme on loistavat puitteet. Sylvi tovereineen saavat olla laitumella yötä päivää ja hevonen onkin sopeutunut laidun elämään mainiosti. Pahimmalle hyttyskaudelle ostin mastan hyönteisloimen. Ai että mä rakastan kesää.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti