14.6.2016

Mahtavia maisemia ja haavojen hoitoa.

 
Laidunkausi alkoi kirjaimellisesti rytinällä. Syltty on paisunut kuin pullataikina nautiskellessaan laitumella olosta ihanan hevostoverinsa kanssa. Kaino vieno prinsessan nautiskelu tyssäsi lyhyeen  kun laumaan tuli yllätysvieras. Kaverini toi oman tammansa laidunlomalle ja rouvasväki laitettiin samaan tarhaan. Syltyn pinkki kruunu sirpaloitui tyystin uudesta osapuolesta hänen valtakunnassaan. Kruunu vaihtui pirunsarviin ja tulta syökseviin sieraimiin. Rinsessa pinkistä kuoriutui kauhujen kuningatar, joka ei voinut sietää ajatusta uudesta kaverista. Onneksi laitumet on jättikokoisia, koska meno oli kuin pahimmassa ylä-asteen teinidraamassa. Vanha toveri otettiin kainaloon, team rinsessat juoksi toiselle puolen laidunta ja jättivät uuden toverin portille ihmettelemään. Me ei oteta sua mukaan- meiningillä mentiin korvat luimussa useampi päivä. Tammojen elämä alkoi kuitenkin tasoittumaan ja ei se uusi kaveri nyt niin paha ollutkaan. Sopu sijaa antaa !
 

Laumaan tuli myös lomaansa viettämään vanhempi herrasmies ruuna. Ensimmäiseksi ajattelin, että mitähän tästäkin seuraa. Mitä vielä.. Kauhujen kuningattarella silmät säkenöi pinkkejä sydämiä nähdessään ruunan ensikertaa. Ruuna otetiin vastaan suorastaan avosylin !
 
Meillä on tallilla aivan käsittämättömän hienot maisemat. Kuvat puhuu puolestaan. Olen parina päivänä istunut pellolla ottamassa kuvia kavereista. Ensin uhrinani oli Minttu ja Ootus ja seuraavaksi nakitin myös Lindan ja Kikan pellolle reippailemaan. Tasaista, hyvä pohjaista peltoa derbykentän verran, taustalla järvi ja nurmi täynnä kukkia. Valokuvaajan unelma maisemat !
 
 
 
Juuri kun ajateltiin, että nyt alkaa kunnon treeni ettei hevonen pääse paisumaan aivan maksimaalisiin mittoihin. Sylvi oli ilmeisesti jäänyt kahden hevosen väliin ja saanut samalla osansa. Hevosen takareidestä löytyi mojova kavionjälki sekä toisen jalan sisäpuolelta syvempi vekki. Aikani tuumailtua soitin eläinlääkärille, joka tulikin katsomaan hevosta. Vekit tiesi oriprim kuuria, betadineä, vetramiliä ja useita kertoja putsaamista päivässä. Hevonen ei onneksi pahemmin ontunut. Kevyttä liikettä pidetään  yllä jotta kaikki lika pääsisi virtaamaan haavoista pois. Haavat ovat myös hankalassa paikassa, niitä ei voi suojata millään tavalla, eikä oikeastaan kannatakaan.  Tänään turvotus oli laskeutunut ja levinnyt.  Ulkoreisi oli valehtelematta kaksinkertainen mutta haava selkeästi siistimpi. Sisäpuolen haava oli siisti ja turvotusta oli vähemmän. Jospa se siitä, jospa se siitä..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti