27.9.2015

Gopro Hero3 sekä uusi satula.


Viikko sitten lauantaina töistä kotiin tullessani minua odotti mysteerinen paketti jossa päällä luki Anskun ylläri. Paketti oli mitä hienommin paketoitu ja ajattelin ensin että mitä ihmettä taas. Paketin sisältä löytyi pitkään haaveilemani Gopro action kamera ! Hihkuin innosta koska olen haaveillut kyseistä kameraa jo pidemmän aikaa.



Tästä eteenpäin videoita on varmaankin siis saatavilla hieman eri näkökulmista mitä aikaisemmin. Tein eilen kameralle pikatestaamisen samalla kun liikutin Sylvin.  Hieman juoksusta, ohjasajoa sekä lopuksi Sylvi pääsi viipottamaan vielä yksinään.


Viisi satulaa eikä yksikään estesatula ole priima, sopivinkin satula alkoi näyttää siltä, että hevonen kasvaa pikkuhiljaa ulos.  Jostain syystä hankin aina hevosia, joilla on ihan hirvittävä selkä ja aina taistelen samojen satula ongelmien kanssa. Sylvillä on pitkä, korkea ja kapea säkä sekä hirvittävät lapakuopat. Hankalan koko hommasta tekee myös se, että hevonen on hirveän ylälinjainen yksilö. Varsinkin estesatulan löytäminen on haastavaa. Koulusatuloita selkään löytyy helpommin.


Hyvä sopiva satula on kaiken a ja o. Pienessä mielessä toivoin syvästi, että satula olisi musta, koska kaikki muut varusteeni on mustia. Lähtökohtaisesti lähdetään siitä, että satula on kuitenkin hevoselle sopiva. Täysin epäsopivalla satulalla saattaa saada aikaan melkoisesti ongelmia, jotka eivät välttämättä ole niin helppoja hoitaa. Katsonkin satuloiden sopivuuden läpi aika-ajoin. Satula ongelmat alkoivat olla sen verran suuria, että kutsuin tuttavan hätiin satula-autonsa kanssa. Haussa oli tähänhetkeen sopiva estesatula. Olin aikaisemmin jo keskustellut asiasta Lissun kanssa ja hänellä oli hyvä ajatus mikä satula voisi sopia hevoselleni. Lissu kantoikin ensimmäisenä autosta kyseisen satulan, joka istuikin hyvin ! Kokeilimme paria muutakin mutta ne eivät olleet niin sopivia, että niitä olisi kannattanut ratsastaen lähteä kokeilemaan. Autosta löytyi Sylville sopiva Ordon kenttäsatula,(!!) jonka runkoa voi myös tulevaisuudessa muokata. Naureskelinkin Mariannelle, että taitaa olla Sylvin laji valittu. Toivottavasti tällä satulalla mennään enemmän kuin kolme kuukautta.
 

2 kommenttia: