18.9.2015

Esteitä ja ohjasajoa



Viimeviikoilla on treenattu vähän jokaista lajia puoleen sekä toiseen perus sileän ja vapaapäivien lisäksi. Itselläni on aina ollut ajatuksena se, että pyritään tekemään  asioita mahdollisimman monipuolisesti. Mitä enemmän sen parempi, helpottaa myös jatkoa. Julkaisu sisältää kuvia estetreeneistä sekä peltolaukoista.

 
Ensiksi alkuviikosta pidettiin estetreenit, jotka menivät yllättävän hyvin. Tamma alkaa pikkuhiljaa löytää jalkojaan ja jaksaa odottaa ilman, että ryysii täydellä voimalla kohti estettä. Harjoitusta toki tarvitaan reippaasti. Tavoitteena estepuolella on startata lokakuussa jälleen seurakisoissa.

 
 
Torstaina ilma oli mitä mahtavin ja kuulin jonkun sanovan, että pellolla saisi ratsastaa. Kamera oli sattumoisin mukana ja tästä innostuneena hätyyttelin Mariannea, että nyt unohdetaan tylsät sileän treenit ja mennään sinne pellolle. Edellisellä kerralla en päässyt mukaan joten halusin heti käyttää tilaisuuden hyväksi ja saada peltokuvia. Onneksi treenari on ollut hyvin myötämielinen näihin minun kuvausideoihin.
 
 
Vaihtelu virkistää. Myös juoksutuksessa pyrin käyttämään erilaisia tapoja. Päätin kokeilla hieman sekavin ajatuksin mitä Sylvi sanoo kahdella ohjalla juoksutuksesta sekä ohjasajosta. Hevosen reaktiot on vielä sinäänsä hämärän peitossa. Karkeasti ilmaistuna, koko tapahtuma on ok tai täysi katastrofi, enemmän odotettiin jälkimmäistä vaihtoehtoa. Sanoinkin Mariannelle, että nyt me mennään, jos kuulet hallinpuolelta älytöntä jytinää niin tiedät varmasti mikä reaktio on ollut. :D
 
 
Jep, hevonen toimi kuin unelma niin kahden ohjan juoksutuksessa sekä ohjasajossa. Ohjasajoa tein sivusta, takaa, läheltä, kaukaa, edes liikkeessä suuntaa vaihtamalla hevonen ei reagoinut hämmennystä kummemmin. Hevonen toimi niin loistavasti, että lopuksi se sai revitellä maneesissa omatoimisesti yksinään. Tästä villiintyneenä, hankin seuraavana päivänä paremmat ohjasajoohjat !

2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä vaan mahtavan kaunis hevonen! Kelpais mullekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu, on se ainakin nätti jos ei muuta :D

      Poista