29.12.2014

Pakkasta ja lastausharjoituksia.



Päätin aloittaa Kekkosen kanssa lastausharjoitukset. Varauduin siihen, että harjoituksissa voi mennä aikaa enemmänkin kuin tunti. Otin asenteen, että tässä ollaan eikä muualle lähdetä ennen kuin kyydissä on käyty. Aluksi Keppana näytti hieman järkyttymisen merkkejä tallinovesta ulos päästyään. Trailerin nähtyään ruunan päässä varmaan pyöri mielikuva jääkaappi-pakastimesta. Annoin ruunan tulla omin ehdoin lähemmäs ja yllätyin kuinka kiinnostuneena ruuna tutki lastaussiltaa.
 
 
Ruunani on suhteellisen perso ruuan perään ja olin varannut mukaani kauraa ja porkkanoita. Sain ruunan melko nopeasti sillalle seisomaan ja tein pari peruutusharjoitusta, koska vaikutti siltä, että ruunaa hiukan pelotti sillalla olo. Jännitys laukesi nopeasti ja otin ruokasankon käteen. Hyvä että edestä kerkesin sivummalle siirtyä, kun ruuna olikin jo sisällä trailerissa rohmuamassa kauroja. Ruuna lompsi traileriin useamman kerran ruuan perässä mutta ilman sapuska lahjontaa ruuna ei eväänsä liikuttanut. Tämä oli kuitenkin hyvä alku, koska kuvittelin, että napotan paikallani vielä seuraavalla viikollakin jumahtaneen sotanorsuni kanssa.
 

Jännitystä maailmaan toi myös se, että olin mietiskellyt miten pienen kerrostalon kokoinen ruunani mahtuu koko traileriin.  Huokaisin helpoituksesta, koska sain todeta, että ruuna mahtuu kyytiin erinomaisesti ! Tämä oli hyvä alku ja täytyy piakkoin jatkaa harjoituksia.

 
Täällä on ollut mitä mielenkiintoisin sää, eilen -25, tänään -20 paikkeilla ja huomenna pitäisi olla vaan -2. (ainakin jos forecaan on uskomista) Päästiin tänään Kekkosen kanssa menemään jo kevyttä hankiurheilua. Raskaaksi hommaa tosin ei voi sanoa, koska lunta täällä ei paljoa ole. Ainakaan vielä. Treenille piti vetää myös raja, koska ruuna alkoi olla jo vähän liiankin innoissaan hommasta. Kävin päivän päätteeksi räpsimässä pari talvista kuvaa tarhailevista hevosista. Varsinkin kaverini hevonen Sulo näytti selkeästi mielipiteensä kuvattavana olemisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti