19.9.2014

Vekkejä, sukset sekä jätti turparemmi.


Melekosta meeninkiä.. Keppanalla alkaa olla niin pitkät kaviot, että kohta  edetään paremmin hiihtämällä. Harmi vaan ettei ole lunta.  Ruuna oli polkaissut etusen vuohiseen kivannäköisen vekin hiihdellessään eteenpäin. Vekki on niin ärsyttävällä kohdalla, ettei sitä voi pahemmin hoidella saatikka suojata liikkuessakaan. Käytännössä koko kanta on toiselta puolelta aivan auki. Onneksi ruuna ei pahemmin arista tai onnu jalkaa, ainakaan vielä.
 
 
Tästä pääsenkin rasva aiheeseen. Vannon nimittäin delavalin smooth care udder greasen nimeen jokaisessa vekissä/kolhussa. (tutummin meillä tunnetaan tissirasvana) Niin käsittämättömän tahmeaa ja loistavaa tavaraa, että tällä lähtee mystisimmätkin ruvet, kuraruvet, kupat, vekit pois alta aika yksikön. Kyseinen rasva on niin tahmeaa, ettei se päästä kosteutta ja likaa rupiin muhimaan, vaan pitää pintansa ja kosteuttaa sekä suojaa. Kyseinen purkki maksaa noin 10-12 e agrimarketissa. Tämä tököttiä kun pääsin testaamaan niin meillä heitettiin hyvästit helosaneille jne muille hintaville rasvoille. Suosittelen lämpimästi kaikille !
 
Tilasin Kepulle uuden tallinutun, jotta voisin luopua talvella undereista.  Sovittaessani uutta eskadronin 400g paksuista tallinuttua karu totuus iski silmille, eihän se sopinut alkuunkaan koko hevosen päälle. (.. kys. loimi myynnissä myytävänä-osiossa) Eikun loimi myyntiin ja uutta etsimään. Tilasin samaan syssyyn uuden turparemmin kankisuitsiin, sen kummemmin katsomatta otin wide leveyttä olevan mallin. Paketin aukaistuani piti jo miettiä, että hetkinen.. Tilasinko turparemmin sarvikuonolle, kyseinen turpis on nimittäin aivan julmetun leveää mallia. Ihmekkös siinä lukikin wide.

 
 
Tämän julkaisun kuvissa komeilee edellinen ruunani Hoffman. Innoistuin koluamaan vanhoja kansioita ja löysin vinon pinon vanhempia kuvia ja videoita. Ehkä innostun myöhemmin tekemään niistä koosteita menneiltä reissuilta. Videossa on pätkä Kekkosen ja Mariannen humputtelusta koulukisojen humussa.
 

4 kommenttia:

  1. Ei varmaan kannattaisi kutsua kengittäjää useammin vuolemaan kaviot, etteivät pääse kasvamaan suksiksi. Haloo hei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mutta meilläpäin kengittäjiä on välillä hankala saada paikalle ihan tuosta vaan.. Joskus voi joutua odottamaan, valitettavasti. En myöskään anna ihan kenen tahansa kengittää hevostani. :)

      Poista
    2. Kengittäjän saaminen ei ole aina niks-naks helppoa, ellei kengitä itse.

      Poista