9.6.2013

Iisalmi !


Koulukansalliset, Iisalmi ! Ison osan viikonlopusta vei jälleen oman tallin koulukansalliset. Mikään ei voita oman poppoon kilpailuja. Perjantaina nakotin Mintun seurana tovin yövahtina ja koko kokemus oli edellisiin vuosiin verrattuna melkoisen mielenkiintoinen. Meno leirintä-alueella oli kuin woodstockissa vuonna 1973, voe kaaheeta. Hyvin (..huonosti) nukutun yön jälkeen pitikin aamulla lompsia kuvauspaikalle miettien mitä ihmettä sitä laittaa päälle, koska sää lupasi epämääräistä sadetta, sadetta, pieni auringon häivähdys ja ukkosta.


Kerrassaan upea sää, ihme kun ei tsunami vielä noussut siitä viereisestä joen tyngästä kruunaamaan koko homman. Onneksi olin varautunut ja hankkinut vihdoin ja viimein niitä oikeita kameran suojuksia maitolaituri verkkokaupasta, suosittelen ! Sade veteli lauantaina on-off kytkimellä, koko päivänä tuli kaksi minuuttia kestäviä sadekuuroja laidasta laitaan. Juuri kun saimme raahattua itsemme takaisin kuvauspaikalle  ja kaivettua kamerat laukuista niin sade alkoi taas. Olin kokopäivän kirjaimellisesti pyyhe kädessä, pyyhin samaisen penkin ainakin 20 kertaa.


Olimme porukalla Mintun seurana yövahtina myös la-su välisenä yönä ja ilta toikin mitä mielenkiintoisemman ilman. Meillä Iisalmessa ei ollut satanut kuukauteen vettä ja pitänyt vain hellettä, joten voi vaan uskoa millaisen ukkosen sää kehitti yöksi. En ole vähään aikaan noin isoa myräkkää täällä nähnyt, taivas oli pikimusta ja taivas leimahteli jatkuvasti punaisenaan salamoita. Onneksi selvittiin hengissä ja kaikki meni hyvin.


Kekkonen taisi järkyttyä ukkosesta enemmän kuin koskaan. Aamulla satuin vilkaisemaan karsinaan ja tokaisinkin toverille, että ruunan mökki pitää siivota pikemminkin seinistä kuin lattiasta. Ruuna oli kirjaimellisesti saanut paska halvauksen ja paskonut koko mökin seinät täyteen, olisi pitänyt ostaa kuitenkin ne marimekon verhot karsinan ikkunaan.

Sunnuntaina ilma muuttui täysin, lämpötila nousi jopa hellelukemiin. Omasta mielestäni sunnuntain koulukuvat onnistuivat lauantaita paremmin valon kannalta. Meitä olikin tuttuja valokuvaajia vinopino vierekkäin kentänlaidalla ja ääntäkin taisi meistä lähteä. Mikä parasta, mukavaa oli !
 
 
Olettekos käyneet Gallerian puolella ? Olen lisäillyt sivuille läjän uusia kuvia.  Viikon spesiaali kuvauksena oli Toppilan talliin syntyneen varsan kuvaus.  Iisalmen koulukansallisista tuli kuvia vinopino, joten niiden muokkaaminen kestää aikansa. Yritän saada kuvat julkaisuun viikon sisällä.
 
© Ansku / ak.galleria.fi

3 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, jospa meidänkin ponit löytyisi tulevista kuvista. Hyvää kesää.

    VastaaPoista
  2. hahhah, voi Kekkosta :'D Ehkä sun tosiaan pitäis yllättää se joku päivä niillä verhoilla.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja hyviä juttuja :`DD

    VastaaPoista