13.4.2013

Special julkaisu part II : huovat,huput, riimut

Jahas, ilmat meni kurjaksi ja kuvattavaa ei ole.  Asiaa varusteista on kyselty paljon, joten tässäpä tulisi varustespesiaalin toinen osa. Varustepostauksen ensimmäisen osan julkaisusta onkin jo aikaa kiitettävästi, joten sain vihdoin ja viimein valmiiksi toisen osan varustejulkaisuista. En osannut päättää, miten postaus olisi parasta tehdä, ettei kuvia tulisi miljoonaa peräkkäin, jolloin koko homma olisi yhtä pläräämistä. Päädyin siis katkomaan kuvat, (anteeksi siitä..) jolloin sain sijoitettua useampia huopia samaan kuvaan. Tässä osiosta löytyy käsillä olevia huopia, korvahuppuja ja riimuja naruineen.
 
 
HUOVAT:

 
Ensimmäisenä esittelyssä paremman päivän huovat ja huput. Ensimmäisenä Heikille hommattu Equilinen harmaa vuosikerta huopa ja huppu-setti kultaisilla kanteilla. Pidän Equilinen huovista, koska ne ovat laadukkaita ja pitävät aina muotonsa vaikka pesisit huopia kuinka. Toisena Scapa sport:n harmaa-sinertävä huopa ja huppu, jotka tilasin ulkomailta. Olisin halunnut Scapan tuotteita enemmänkin, mutta harmillisesti niitä oli hankala saada  suomen markkinoilta. Ainakaan itse en ole pahemmin löytänyt, valaiskaa toki jos jostain löytyy. Kolmantena ensimmäisessä kuvassa Cavalorin sininen huopa oransseilla kanteilla sekä alla samaan sarjaan kuuluva huppu. Cavalorin huopia meiltä löytyy itseasiassa kaksi kappaletta ja sarjaan on myös pintelit. Cavalorin setti onkin ollut ahkerassa käytössä niin kisoissa kuin valmennuksissakin.
 
Equiline linjaa jatkaen löytyy myös ruskea flätti huopa ja samaa sarjaa oleva huppu. Huppu on malliltaan pyöreä. Lisänä myös valkoinen Havens logolla varustettu vanhempi yleishuopa, joita myös on kaksi kappaletta, koulu -sekä estehuovat.

 
Hv Polon huopia olen myös suosinut ja näitä löytyy kaksi kappaletta, toinen on vanhempi vaaleansininen sekä uudempi ruskea, (tästä kuva alempana) joka on tilattu Hööksiltä. Vaaleansininen hv-polo huopa on pitänyt kuosinsa pitkään, toisin kuin ruskea kevyemmällä tikkauksilla oleva malli. Glen Gordonin huopia löytyy kaksi kappaletta, tummansininen vaaleilla kanteilla sekä ruskea pinkillä kantilla. Ruskean GG huovan sain kaverilta ja sinisen ostin vuonna nakki ja muussi.. jostain.  Mustasta Horzen huovasta voin kertoa plussana liukkaan hengittävän sisämateriaalin, joka on ollut käytässä todella hyvä. Pysyy nimittäin kopsukka kuivana. Keskellä oikealla Lamicell:n Finland huopa, jota olen käyttänyt aika vähän, joka johtunee varmaan siitä, että löysin huovan  -ai tälläinenkin on- elämyksenä hiljattain varaston uumenista.

 

Eskadronin huopia suosittelen myös lämpimästi, koska nekin pitävät muotonsa "ikuisesti". (Ainakin meillä) Esimerkkinä tästä meidän ikivanha pääsiäishuopa, eli tipunkeltainen Eskadronin yleishuopa, joka on rymynnyt mukana pitkään muuttumattomana. Mitä nyt kantti vähän repsottaa sieltä sun täältä.
Vuorossa läjä vanhempia huopia, toinen Horzelta toinen osa Hööksiltä ja loput siitä väliltä. Valkoisia (tai ei enää niin valkoisia) huopiakin löytyy, useammat taitaa olla Horzen mallistosta.
 
 
Tuoreimmat huopa ostokset.. Eskadronin Generation tummansininen yleishuopa, Generation mallisto mitä karsastin pitkään mutta niinpä vain yksi huopa sitäkin mallia löytyy. Huopa on tosin sitä lievempänä mallina, eli pelkät reunat ovat sitä kiiltopintaista tuotosta.
 
Ensimmäisenä Eskadronin perus Brilliant mallistosta oleva ruskea kouluhuopa sekä toisena Schockemöhlen harmaa kouluhuopa kivalla hopeisella kantilla. (kuva vääristää väriä)  Schockemöhle huopa on kivan paksu mutta valuu todella paljon satulan alla kiinni säkään, joten ei mikään paras muotoilultaan ainakaan meille.

 
Toisena lisää harmaata eli lamicellin harmaa huopa turkoosilla kantilla, joka on yksi suosikeista. Punainen huopa on hööksin valikoimasta ja on ollut oikein toimiva.
 

 
RIIMUT :
 
 
Riimuja löytyy jonkinverran, olen karsinut paljon ajanmittaa pois. Erot riimujen kestävyydessä on todella isot. Tässä kohtaa voin kertoa, että suosin riimuissa -osta kerralla kunnollinen niin kestää- mottoa. Ostin aikoinaan rymy suokilleni kaikista halvimpia riimuja ja huomasin ostavani uusia joka viikko, koska ne eivät vain kestäneet. Ostin kerran Eskadronit ja jäin sille tielle. Samat eskadronit, jotka tuolloin Manta putelle ostin, ovat vieläkin 6vuoden jälkeen ehjät ! Riimuista löytyy siis Eskadronin mallistoa x3 (mustat, siniset, harmaa-punaiset).  Eskadronit tilaan suoraan ulkomailta halvemmalla muiden tilausten yhteydessä. (esim calevo) Hansbon mustia nahkapäitsiä löytyy kahdet sekä yhdet B Vertigot. Yksi sininen lampaankarva pehmustettu riimukin löytyy, mutta käytössä kyseinen riimu on epäsiisteyden näytöslava. Hevosella kulkee päivän ateria menu mukana riimussa. Kerryttää aivan kaiken lian lampaankarvaan, joten en pidä kyseistä riimua itseasiassa missään, riimu on toki mukavan pehmeä. Tällähetkellä käytössä eskadronin harmaa riimu.

Naruja löytyy pari nahkaista mallia, perus naruja ketjulla ja ilman sekä kuljetukseen sopivia kiinnikkeitä.
 
© ak / ak.galleria.fi

Kiitos ja kumarrus jos jaksoitte plärätä loppuun asti. Kertokaa toki mielipiteitä millaisia julkaisuja vastaisuudessa kiinnostaisi lukea.

Vieläkö lisää varusteista ?

8 kommenttia:

  1. ihania huopia ja hyvä postaus :)

    VastaaPoista
  2. Näitä on mukava lukea

    VastaaPoista
  3. Heips!

    Kiva blogi! Hienoja kuvia, hyvä banneri!
    Tsemppiä jatkoon!

    Terv. Seidi, Pirun Viemää (http://ladydevilblog.blogspot.fi/)

    VastaaPoista
  4. Mistä ostat noi hienot huovat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkomailta ostan pääasiallisesti kaikki kalliimmat ostokset. Jokunen huopa lähtenyt mukaan kisojen yhteydessä olleista hevostarvikkeista.

      Poista