28.5.2017

Toukokuu, toimintaa täynnä.

Kuopio 2-tason estekilpailut
En muista milloin olisin valokuvannut näin aktiivisesti kuukauden ajan. Toukokuu oli kirjaimellisesti toimintaa täynnä. Sylvin ratsastaja on varikolla perheenlisäyksen vuoksi, joten oma tamma on saanut napottaa suurimmaksi osaksi kotona. Olen panostanut kuvaamiseen enemmän kuukaudessa kuin viime vuonna yhteensä.
 
Kuopio 1-tason koulukilpailut
Toukokuun valokuvaukset alkoivat Kuopion sorsasalossa järjestettävillä 1- ja 2 tason estekilpailuilla. Sää oli mainio mutta omia feng shui asetuksia ei löytynyt. Etsintä jatkui vielä 1-tason koulukinkereissä, joissa kävin pikaiseen aamulla. Kuopion stakes raveissa suljin lauloi ja ajattelin jo siirtyväni valokuvaamaan ainoastaan raveja koska kuvat onnistuivat mielestäni hyvin.
 
Viimeisimpänä olin Kiuruvedellä kuvaamassa estekarkeloita. Lauantai meni vielä jokseenkin hyvin mutta selkä alkoi reistaamaan siihen malliin, että jouduin luovuttamaan 110-ratojen jälkeen. Sunnuntaina kävin paikanpäällä sen aikaa mitä selkä ja sää antoi periksi. Jouduin jälleen toteamaan, että en saa asetuksia mieleiseksi pilvisessä säässä, olen edelleen auringon kannalla. Kuvista näkee selkeästi asetusten vaihdokset, kuvien lämpötilat heittelee kylmästä lämpimään. Mielen laittoi iloiseksi kuvakyselyt, joita tuli jo paikan päällä useammalta taholta.
 
Kuopio stakes
En selaile hevostalli.nettiä sen enempää mitä kuvista ilmoittamiseen saa aikaa kulumaan. Kaverini linkkasi juttuja, joissa puitiin hevosvalokuvaajia niin hyvässä kuin pahassakin. En yleensä ota näihin sen kummemmin kantaa. Joku oli ihmetellyt miksi huonoja kuvia julkaistaan. En osaa sanoa mikä on juuri se huono valokuva, koska jokaisella kuvaajalla on eri tyylejä ja kauneus on yleensä katsojan silmissä. Toisen mielestä hyvä kuva voi olla täysin sieltä ja syvältä.
 
Kiuruvesi 3-taso estekilpailut
Omat valokuvani käyvät läpi aika radikaalin toimenpinteen, jonka tuloksena alkuperäisestä viidestäsadasta valokuvasta saattaa olla jäljellä enää sata kappaletta julkaisuun.  Itselläni on ollut 'hups' galleria/sattuu ja tapahtuu- osio auki vuodesta 2007. Hups-osiossa on juurikin näitä lajin tilannekuvia. Ratsastus on  lajina täynnä tilanteita, tilanteita sattuu aikaa ja paikkaa katsomatta. Ratsastus ei ole ainut osa-alue missä sattuu ja tapahtuu. En koe laittavani kuvia esille ratsukon epäonnistumisen lyttäämisen takia vaan tilanteen. Muistan taannoin kun yhtä tilannekuvaa on käytetty kenttäkisoissa todisteena ylittikö ratsukko esteen oikealta puolelta vai ei.
 
Itselläni on ajatusmaailma se että, tottahan kuvan  poistan jos esimerkiksi ratsastajan tai omistajan mielestä kuva on huono ja sitä ei haluta esille.  Minulle saa ja ennen kaikkea pitää ilmoittaa jos  ratsukosta x ei saa ottaa kuvia tai niitä ei haluta.  Olen valokuvannut Itä-suomen alueella kohta kymmenenvuotta ja sinä aikana ei ole tullut yhtään ainutta viestiä, jossa pyydettäisiin poistamaan kuva x, ei edes hups-galleriasta.  Hups-galleria, jatkoon vai ei jatkoon? Lopuksi kevennyksenä poiminta hups-galleriasta vuodelta 2011.
 

1 kommentti:

  1. Itsehän pidin pari vuotta "Hiljaiseloa" kuvauksesta, ihan vaan koska se muokkaus kävi liian raskaaksi. Lightroom tekisi varmasti hommasta kevyempää, mutta ei vaan ole nyt varaa laittaa sellaiseen. Tänä keväänä ekaa kertaa pitkästä aikaa on herännyt se sama vanha into kuvata. (Ehkä se totuus sitten paljastuu kun taas alan ensimmäisen tapahtuman kuvia käymään läpi... mutta toistaiseksi vielä intoa riittää.) Muutenkin olen päättänyt että vähemmän räpsyjä ja enemmän laatua. Eipähän sitten mene seuraava viikko kuvia läpi käydessä :) Saanähdä miten kauan mulla menee et saan asetukset mieleiseksi, nyt kun on uusi putki ja niin pitkä taukokin. :D

    VastaaPoista