13.4.2016

Odotettu paketti Back on Trackiltä

http://old.backontrack.com/fi
 
Pari viikkoa takaperin minulle tuli ilmoitus saapuneesta paketista. Paketista paljastui Back on Trackin irrotettavilla tyynyillä oleva lapasuojus hevoselle sekä minulle per4mance polvisuoja. Back on Track on varmasti monelle entuudestaan tuttu ja tuotteilla on ollut todella hyviä tuloksia ennaltaehkäisevästi ja hoidon yhteydessä. Back on Trackin tuotekirjo on laaja. Tuotteita löytyy niin hevosille, koirille kuin ihmisillekin. Tutkiskeltuani Back on Trackin sivuja, suosittelijoista löytyy niin farmaseutteja, ratsastajia, apteekkareita kuin koiraihmisiäkin. Kuten aikaisemmassa julkaisussani taisinkin jo mainita, itseltäni löytyy aikaisempaa positiivista kokemusta ainoastaan hevostuotteista (tallisuojista sekä selänlämmittäjästä). Lapasuoja ja polvisuoja ovat minulle uusia tuotteita.

Back on Trackin sivuilta poimittua ;
Ainutlaatuinen tekstiilimme Welltex on sulautettua keramiikkaa sisältävä kangas, joka kiihdyttää verenkiertoa ja parantaa terveyttä. Welltex-kangas on meidän "salaisuutemme". Kangas, joka heijastaa kehon omaa lämpöä takaisin tekemällä Back on Track:sta ainutlaatuisen.

Polvisuoja Per4mance on kätevä ja yksinkertainen urheilusuoja neljäänsuuntaan joustavalla kankaalla, joka antaa sinulle vapauden liikkua mukavasti, ilman suojan valumista. Suoja on ihanteellinen käyttää yöllä tai istuvien housujen kanssa, esim. ratsastushousujen alla.

Polvisuoja oli itselleni miellyttävä kokemus, koska minulla on vanhaa vaivaa molemmissa polvissa. Polvissani on rustovikaa, jonka huomaan esimerkiksi rappuja noustessa tai kovemmassa treenissä. Polveni saattavat turvota ja välillä on havaittavissa pahempaa jomotusta myös paikallaan ollessaan. Vasen polveni on huonommassa kunnossa ja tällä hetkellä se onkin vaivannut enemmän kuin aikaisemmin talvella tulleen kaatumisen johdosta. 

Kangas on joustavaa sekä mukautuvaa

Silikoni reunus
Käteen polvisuoja on mukavan joustavaa materiaalia ja muotoilu on myös hyvä. Yläosassa on silikoni reunus, joka pitää polvisuojan kätevästi paikoillaan ja kokoja löytyy varmasti jokaiselle. Aloitin tuotteen testaamisen ohjeiden mukaisesti vasempaan polveeni. Mukavasti sohvalla elokuvaa katsoen pidin ensimmäisen kerran polvisuojaa reilun tunnin verran. Yllättävän nopeasti huomasin lämpötila eron. Jatkoin käyttöä ohjeiden mukaisesti ja olen pitänyt polvisuojaa lähinnä yöllä. Huomasin, että polveni oli vetreämpi, kiristävä tunne katosi sekä pistävä satunnainen kipu lieventyi. Polvistani sai hyvä vertailu kohteen. Back on Track suojan kanssa vasen polvi oli joustava ja vetreä. Oikea polvi, jossa suojaa ei ollut, oli kireä. Jos polvisuojaa aikoo käyttää urheillessa niin suosittelen ottamaan yhden koon pienemmän, polvisuoja on reilua kokoa sekä joustavaa. Tuotteesta jäi positiivinen kuva ja aion käyttää tuotetta jatkossakin.
 
 
Hevosten Back on Track-lapasuojusta oli mielenkiintoista kokeilla juuri Sylville. Hevosessa olevista arvista päätellen olemme epäilleet, että Sylvillä on taustalla jokin isompi tapaturma. Hevosesta löytyy tikkien jälkiä sieltä sun täältä ja toinen vuohiskuoppa on kurottu ompeleella uuteen uskoon. Tarpeelliseksi suojuksen tekee se, että hevosella on vasemmassa lavassa lihasvaurio, jossa näkyy  selkeästi myös tikkien jäljet. Olemme huomanneet, että hevosen vasenpuoli on ollut hieman heikompi. Hevonen vertyy vasemmalta huonommin ja liikkeet ovat hieman kankeammat. Epäilen myös, että vasemmalla puolella voi olla 'hermokiristyksiä'.
 
 
 
Talliloimi istui lapasuojuksen kanssa paljon väljemmin.

Uusi ainutlaatuinen Back on Track lapasuoja on loistava tuote lisäämään verenkiertoa lapojen alueelle, ainutlaatuisen Welltex-kankaamme vuoksi. Tässä suojassa on ihonmyötäinen muotoilu, joka peittää rintalihakset, trapezius-lihakset sään molemmilta puolilta sekä olkavarren lihakset. Back on Track lapasuojalla voidaan ennaltaehkäistä lihasrevähdyksiä, jotka ovat hyvin yleisiä vammoja hevosilla ja joiden paranemisaika voi olla usein hyvinkin pitkä. Lapasuoja sopii myös käytettäväksi olkapäävammasta toipuville hevosille ja yleiseen hevosen hyvinvointiin.

Lapasuojan materiaali on pehmeää ja joustavaa. Lapasuojus ehkäisee myös loimen aiheuttamia hiertymiä. Erilaisen Back on Trackin lapasuojuksesta tekee se, että suojuksessa on tyynyt jotka siirtävät etuosasta painetta pois. Tyynyjä on kolme ja ne ovat myös irroitettavat, kätevää ! Istuvuudeltaan suoja on hyvä. Kokoja oli valittavissa 125-165cm, Sylvillä on käytössä 155cm kokoinen Back on Track lapasuojus.

Lavan liikkuvuutta back on track lapasuojan käytön jälkeen..
Aloitimme lapasuojan käytön lyhyellä ajalla. Käytimme suojusta aluksi kahden-kolmen tunnin ajan josta siirryimme pitämään suojusta yön ylitse.  Lapasuojan hyödyn huomasimme itseasiassa jo ensimmäisinä päivinä. Yleensä vapaapäivien jälkeen Sylvi on ollut etuosastaan jäykkä ja jumissa lapojen kohdalta. Back on Track lapasuojan käytön jälkeen hevosen lavat ovat olleet liikkuvammat. Huonompi vasenpuoli liikkui myös mielestäni paremmin. Lapasuojus tulee meille aktiiviseen käyttöön jatkossakin ja ajattelimme hyödyntää sitä varsinkin valmennus sekä kilpailureissuilla kuljetuksessa. Ainoa asia mitä jäin tottumuksesta lapasuojukselta kaipaamaan on etujalkojen välistä menevä kaistale, joka pitää etuosan paikoillaan.  
 

 


2 kommenttia:

  1. Meillä painuu loimet edestä lyttyyn, taidan itsekin ostaa tuollaisen tyyny lapasuojan.

    VastaaPoista
  2. mulla on toi polvituki (kuten aiemmin taisin kommentoida :D) ja voi helkkari et oon tyytyväinen!! ei särje eikä väännetä itkua, elämä paljon helpompaa sen kanssa. Tietty se ei kokonaan poista sitä polven löysyyttä ja liikaliikkumista, mutta se et särky on poissa riittää mulle. Ratsastaminen tuntuu myös paljon mutkattomammalta, kun ei tarvii varoa polvee :)

    VastaaPoista