26.1.2016

Extreme hevosurheilua


Edellisestä valitus-tekstistä huolimatta, ilmat ovat jo lauhtuneet, luntakin on tullut lisää ja treenin makuun on päästy. Tallikaverit kertoivat, että olivat treenanneet tallin vieressä olevalla jäällä. Pohjakin oli kuulemma hyvä.  Tästä innostuneena ajateltiin, että mekin voisimme käydä vähän laukkailemassa, koska kerrankin suora baana ei loppuisi ihan hetkeen kesken.
 

Sovittiin Mariannen kanssa, että mennään yhdessä, jolloin voisin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja tulla kuvaamaan. Hevonen kuntoon, GoPro kypärään ja menoksi. Jäälle päästyämme (..tarvottuani) todettiin, että pohja todellakin oli hyvä. Mitään älytöntä ympyrä-voltti ratsastusta en lähtisi tekemään mahdollisen lipsumisen takia mutta laukka suoriin pohja oli loistava.
 
Tilaa riitti jokusen derbykentän verran ja hevonenkin oli innoissaan, vähän liiankin innoissaan. Viimeisellä laukkaosuudella tamma laittoi liian ärhäkän vaihteen silmään ja teki pienen ilo loikan. Ratsastajalta lipsahti (jääkerroksen saanut, jäätynyt) jalustin jalasta ja samalla potkaisi arvon Prinsessaa vähän kovemmin kylkeen, lopun kruunasi kylkeen perässä tuleva jalustin.
 

Arvata saattaa. Rinsessalla meni melonit syvälle nenään, heitti nuppinsa alas ja jätti ratsastajan tantereeseen. Ratsastalle ei onneksi käynyt kuinkaan, hevosesta viis kunhan ihmiselle ei käynyt mitään.  Rinsessa ruttuhan päätti sujuvasti jatkaa matkaansa ja hetken siinä katsoimme kun hevonen laukkailee tyynen rauhallisesti kohti tallin peltoja ja häviää näkyvistä. Tässä vaiheessa ei tiedetty olisiko itketty vai naurettu, koska tilanne oli jollain tapaa myös koominen. Kaksi ratsastajaa keskellä jäätä ja hevonen, joka päätti lähteä kotiin.
 

Päätettiin, että toinen lähtee perään ja toinen kiertää toisesta suunnasta. Jos hevonen olisi halunnut kadota, se olisi ollut hyvinkin mahdollista koska lääniähän riitti. Marianne löysi pellon reunasta tyynen rauhallisen Sylvin, joka oli kerennyt käydä puskasta hakemassa matkaevästäkin mukaan. Marianne soitti, että polle löytyi ja samalla näinkin kun ratsukko saapui parin kirosanan saattelemana takaisin jäälle jatkamaan treeniä. Ei mennyt kuin strömssöössä ja oli ihan mielenkiintoinen jäällä ratsastus-reissu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti