3.8.2015

Ensimmäiset kilpailut



Pitkästä aikaa pääsin tekemään lempipuuhaani eli groomiksi kisoihin. Oli tapahtuma mikä hyvänsä niin aloitan mietinnän, jännityksen, suunnittelun jo hyvissä ajoin. Jännitän enemmän mitä itse ratsastaja ja radatkin katson yleensä sormien välistä. Kisat alkoivat jo aamu yhdeksältä, joka tarkoitti suhteellisen aikaista herätystä. Sylttyä ei vielä tunne niin hyvin hevosena, joten päätettiin ottaa reippaasti aikaa esimerkiksi lastaamista varten.


Lastaaminen kotoa sujui tosin moitteettomasti, hevonen oli minuutissa kyydissä ilman ongelmia. Kisapaikalla oli hieman jännitystä ilmassa miten Sylvi reagoi uuteen paikkaan ja varsinaiseen kisahulinaan. Olimme onneksi varautuneet ja varanneet päiväkarsinan joka helpottaisi tilannetta.
























Kisapaikalla Sylvi yllätti positiivisesti käytöksellään eikä tamma ollut juuri moksiskaan maneesista, muista hevosista, soivasta musiikista, kuulutuksista jne.. Hevonen oli kuin kotonaan. Ilmoitettiin Syltty 60cm ja 70-80cm luokkiin. Ensimmäinen luokka meni melko hyvin, kuski otti varman päälle ja otti osan lähestymisistä ravilla joka oli hyvä veto ! Hevosta jännitti melkoisesti radalla olevat johteet ja niiden koristeet. Ensimmäisestä luokasta selvittiin yhdellä pudotuksella.

Toisessa luokassa harmaita hiuksia olisi teettänyt muurieste mutta ratsukko ei valitettavasti päässyt sinne asti laineen takia, joka oli Syltyn mielestä liian järkyttävä toistamiseen hyppäämiseen. Sylvi otti siis stopin kautta sivuloikan jolloin kuski jalkautui selästä. Kisat menivät kaiken kaikkiaan mainiosti, itseasiassa paremmin mitä odotettiin ! Jostain on aina aloitettava ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.


Tosin kisoista pois lähtiessä hevonen  kerkesi kotiutua paikkaan sen verran hyvin, että päätti jo viisi metriä ennen lastaussiltaa ettei meinaa mihinkään lähteä. Pienellä huokailulla ja maanittelulla saatiin hevonen kyytiin ilman suurempia härdellejä.

Kisoista jäi hyvä mieli ja hevonenkin sai positiivista palautetta useammalta taholta ! Tamma saakin jäädä nyt paussille mutustelemaan opittuja asioita eli laiduntamaan ja lomailemaan.
 



12 kommenttia:

  1. Ah, tää Sylvi on kyllä niin upea! Valtavia loikkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu se väläyttelee välillä, ei se ihan koko rataa tommosilla hypyillä vielä mennyt :D Albertille terkkuja !

      Poista
  2. Vau mikä hyppy, jään seurailemaan sivustoa mielenkiinnolla mitä hevosesta kehkeytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan ! Juu, samaa odotamme itsekin mihin hevosella rahkeet riittää, ajan kanssa.

      Poista
  3. Jääger, mitä loikkaa! :D Sylvi on kyllä nätti ja näyttävä (:

    VastaaPoista
  4. Kaunis hevonen

    VastaaPoista
  5. Todella hieno hevonen, tsemppiä jatkoon. :)

    VastaaPoista
  6. Johan pomppas.Sivusta seuranneena sulla on aina ollut jotenkin hyvä asenne, pidä se yllä jatkossakin. Tsemppiä koko Sylvi- tiimille.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta poppoon puolesta, lämmitti syräntä. :)

      Poista