8.2.2015

Talvipäivän kuvauksia


 
Vihdoin ja viimein kuvauskausi 2015 on virallisesti korkattu. Olen odottanut innolla talvisia aurinkoisia päiviä. Perjantaina sää oli mitä mahtavin auringon osalta, pienenä miinuksen oli armoton tuuli. Ei mikään pikku puhuri, hyvä ettei tukka lähtenyt päästä ulkona talsiessani. Kuvia piti saada, tavalla tai toisella ja sain idean päästää Kekkosen irti kentälle.
 
Ahersin ruunan rupsukkani kentälle, talsin itse spottipaikalle ja eikun -smak smak pouni. Kekkonen ei ollut -mahtavia talvikuvia-ideasta niin innoissaan mitä minä. Ruuna kehtasi nostaa jalkojaan kentän lyhyen sivun verran, jonka jälkeen ruuna parkkeerasi itsensä korvat luimussa kentän kulmaan. Neliteli esiin, persus kohti kameraa, täällä on kylmä, tästä en liiku, haluan talliin. Jep, jep tässäkö oli mahtavat talvikuvat. Silmät kiinni ja korvat takana nököttävä ruuna, joka ilmaisee selkeästi mielipiteensä ja suorastaan anoo päästä talliin. Kekkosen osalta kuvaukset jäivät siis suhteellisen onnettomaksi.

Kvinta III - Kikka
Onneksi ystävät pelastivat tilanteen. (Kuuntelivat varmaan mun marmatusta aikansa.) Sain innostettua kaverit laskemaan omat pollensa myös kentälle. Ensimmäisenä vuorossa oli Kvinta III eli Kikka, eli Kekkosen naapurin emäntä. Kikkaa on aina ollut mukava kuvata. Tamma on väritykseltään vaalea, jolloin kuvatkin yleensä onnistuu hyvin ! Kyseinen tamma on myös maailman helpoin saada liikkeelle, toisinkuin seinänaapurinsa.


Viimeisenä kentälle pääsi toisen kaverini 4-vuotias tamma Marmeid eli Martta. Martta on taas väritykseltään todella tumma, joka hankaloittaa varsinkin talvikuvien ottoa. Yleensä tumma hevonen vaalealla taustalla katoaa hamaan tulevaisuuteen ja kuvassa näkyy vain musta möykky ilman mitään väriskalaa. Kamerasta pikaiseen katsottuna Martan kuvat näyttivät juuri sille mustalle möykylle valkeuden keskellä, joten yritin ottaa kuvia mahdollisimman erilaisilla asetuksilla. Näissä tilanteissa pitää toivoa parasta, koska todellisen lopputuloksen näkee vasta kotikoneella.

Marmeid - Martta

 
Kotona kuvia selatessani hämmästyin suuresti. Tumman hevosen kuvat (Marmeid) onnistuivat paremmin kuin muut. Kuvista huomaa, että taukoa on ollut.  Rajaukset, tarkennukset, asetukset ja ylipäätään kaikki menivät suurimmaksi osaksi pieleen. Harjoituksen puutetta.


Jostain syystä jokainen hevonen halusi jollain tapaa leikkiä Veikka Gustafssonia. Muut tyytyivät naapurien katseluun mutta Martta yritti jopa toteuttaa ideaa valitettavasti siinä onnistumatta. Loput kuvat tulee ak.galleria.fi sivustolle ensiviikolla.

1 kommentti: