22.2.2015

Mobilaattia ja valmennuksia



Voihan mobilat. Jokunen viikko takaperin meillä oli mobilat ahkerassa käytössä.  Ratsastelin normaaliin tapaan ruunaa ja ihmettelin kun hevonen muuttuu ratsastaessa nihkeämmäksi ja nihkeämmäksi. Ensimmäisenä päivänä ajattelin jos Kekkilän kukkamullalla oli vaan huono päivä. Toisena päivänä meno huononi sen verran, että jossakin pitää olla vikaa. Aikani tunnusteltuani totesin ruunan kaulan olevan täydessä juntturassa ylälinjan osalta. 


Aikani asiaa pähkäiltyäni löysin syyllisen slowfeeding-heinäverkosta, jota käytin osittain heinien kanssa. Slowfeeding verkko on pieni silmäinen heinäverkko, jossa hevonen joutuu enemmän tekemään töitä heinän saamiseksi jolloin myös ruokailuaika pidentyy. Huomasin, että Kekkosen kohdalla ruoan saaminen tapahtuu "sarja nyhtämisellä". Kappas kummaa, ei ihme, että hevonen ei halua kantaa itse itseään.
 

Hevonen kevyemmälle liikunnalle ja itse suuntasin apteekkiin mobilatin ostoon. Onneksi pari päivää mobilatilla läträtessäni jumi alkoi hävitä ja hevonenkin alkoi olla jo normaalin oloinen myös ratsastaessa, jolloin hevosta pystyi jo vähän vetristämään ratsastaen. Jumista onneksi päästiin melko helpolla keinolla. Ideana slowfeeding verkko on toki ihan hyvä ja toimiva idea mutta näköjään omaa myös huonoja puolia, kuten yleisesti monikin asia.


Tänä viikonloppuna meillä oli tallilla Paken kouluvalmennus ja ratsastajan kanssa natsasi myös aikataulut yhteen valmennuksen osalta. Ei odotettu ratsastajan kanssa mitään hirvittäviä suorituksia kevyemmän jakson takia. Ruuna kuitenkin yllätti ja liiteli suurimman osan valmennusta todella hyvällä moodilla.

Valmennuksen loppupuolella väistötehtävissä ruunalla meinasi mennä kuppi nurin. Taisi se kerran kokeilla käyttää en halua tehdä väistöjä, tahdon talliin- korttiaan ja tyypillisesti pysähtyi tallin oven edessä. Kaikki väistötehtävät ovat pitkäjalkaiselle ruunan rupsakkeelle haastavia, koska hevonen joutuu pakostikin miettimään minne ja millä tyylillä pitkät koipensa asettelee. Ensimmäiset tehtävät ovat yleensä hieman huvittavaa katsottavaa, koska hevonen kokeilee nakata kinttujaan entäs jos..- tyylillä vähän joka suuntaan. Valmennus sujui kuitenkin suhteellisen hyvin ja ratsastajakin oli tyytyväinen hevoseen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti