23.11.2014

Ostoslistaa sekä valmennuksia


Tavarat ja tavaran paljous. Itselläni Kekkonen on viides oma hevonen ja varusteitakin on kertynyt sen edestä.  Onneksi minulle on käynyt hyvä tuuri ja suurin osa esimerkiksi loimista on istunut hevoselta toiselle, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Siltikin yhteen väliin varastossani majaili noin 40 kappaletta pelkästään loimia ! Olen ottanut itseäni niskasta kiinni, tehnyt suuria inventaarioita ja päässyt melkein kaikesta ylimääräisestä eroon. Minulla on siis tavaraa sen verran, että voisin varustaa pienen tallin hevoset. Ostoslistaa kuitenkin löytyy. Tavaroitahan pitää myös uusia kun vanhat esimerkiksi hajoaa.
 
Ensimmäisenä, suurimpana ja kalliimpana investointina on oma traileri. Omaa kuljetuskalustoa olen haikaillut jo vähintään 3-vuotta. Asia on muhinut pidempään päässä, mutta auton puutteen vuoksi hankinta on jäänyt unelmaksi. Auto ongelma sai lopun heinäkuussa kun vaihdoin autoa. Nyt pihassa seisoo isompi farmari, jossa on myös niinkin tärkeä asia kuin vetokoukku. Koppi vain edelleen puuttuu.. Oma traileri olisi todella tarpeellinen, koska tähänasti olen kuljettanut Kekkosta kuorma-autolla, johon pitää aina hankkia esimerkiksi kuski.

Tämä talous on saanut kärsiä hirvittävän säästölinjan ja olenkin päättänyt toteuttaa unelmani ja hankkia oman trailerin. Haaveissa on 1,5 hevosen traileri jossa korkeutta pitäisi olla ainakin 230cm. Kahden hevosen trailereita on markkinoilla pilvin pimein, mutta tulin johtopäätökseen etten tee sellaisella mitään. Harmikseni näitä 1,5 hevosen trailereita on vähemmän tarjolla ellei budjetti ole rajaton. Listalla etsinnässä joko böckmann, blomert, humbaur, henra tjs.. Jos joltain löytyy kyseenlainen tarpeeton traileri niin ottakoon yhteyttä.

 
Toinen pienempi ja tarpeellinen hankinta on lapasuojus. Kekkosen tämänhetkinen lapasuojus on Weera-hevosen ajoilta. Kyseinen rätti on kestänyt siis 4 hevosen rymyämisen ja riepu alkaa olla niin kulunut ja reikäinen, ettei sitä edes lapasuojukseksi voi enää sanoa. Minulle naureskellaankin kun puen kyseisen rievun aina Kekkosen päälle, vaikkei siitä enää hirvittävää hyötyä ehken olekaan.

 
Kekkonen pääsi sunnuntaina jälleen kouluvalmennuksen makuun oman treenarin kanssa. Ruuna meni paremmin kuin odotettiin ja teki asiat suuremmin mukisematta korvat tötterössä. Useampi kehui ruunan menoa mutta itse treenari ei ollut ihan samaa mieltä. Alla olevassa videossa on tämän päivän valmennusmenoa. Valmennusta seuratessani itselleni iski taas ihan mieletön suomenhevoskuume. Saa nähdä miten putte-kuumeen käy ja mistä sitä itsensä taas löytääkään.

 

2 kommenttia:

  1. Eiii. :/Onko Kekkonen myytävänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan sen joku pois hakea, jos siltä tunnustaa. :)

      Poista