23.1.2014

Pakkaset ja vuoden 2014 ensimmäiset kuvat !

Armas kotitalli..
Pakkaset ovat aiheuttaneet pohdintaa ja mietiskelyä hevosen liikutuksessa. Näillä ilmoilla naamalle iskee klipatun hevosen hankaluus verrattuna karvaiseen versioon. Aina ratsastamaan lähtiessäni, saan miettiä mitä vaatetusta armas hummani tarvitsee ja pärjääköhän se kyseisillä vaatteilla. Ei siinä, onneksi loimia löytyy tästä pitäjästä enemmän kuin laki sallii, joten vaihtoehtoja löytyy vaikka kuukauden jokaiselle päivälle.
 

Tänään olin aamulla tallilla 9:30 aikoihin ja auton mittari näytti -25 astetta. Kylmähän siellä oli kuin Siperiassa ja Keppanakin näytti siltä, että lämpimässä tallissa heinän syöminen on paljon mukavampaa kuin ulos tai halliin meneminen. Puin urhean karvattoman ratsureimani talvivaatteisiin ja humma sai mennä urheilemaan kevyesti maneesiin. Lopuksi kävin maastossa heittämässä lyhyen talutuslenkin.

 
Kello löi pykälään ja lähdin Mintun mukaan Ventan luokse. Sää oli aurinkoinen ja Mintulla oli kamera mukana, joten päätin napsia pari mukavaa talviotosta parivaljakosta. Itse kuvaaminen oli melkoisen haastava kokemus, koska itselläni oli vaatetta päällä kuin -40 asteen pakkasessa ja vaapuin pitkin pellon reunaa kuin raskaana oleva pingviini.
 
 

Kuvatessa sormet jäätyi ja en yhtään ihmettelisi, vaikka osa räpylästä olisi jäänyt kyseiselle pellolle. Kuvaamista ei todellakaan helpottanut lämmin höyry mitä höngin jatkuvasti kameran etsimeen. Kuvasin käytännössä kokoajan sokkona etsien mustaa hevosennäköistä länttiä pellolta. Välillä piti pitää lämmittely tauko ja vuorautua Ventan enkkuvilttiin niin, ettei minusta näkynyt kuin silmät. 

 
Kuvat olivat siis täysi arvoitus siihen asti, kun Minttu laittoi ne koneelle. Mukaan mahtui onneksi pari onnistunuttakin otosta ! Samaan aikaan pellon yläpuolella lenteli lentokoneita suhteellisen matalalla. Lienekkö ihmetelleet toimintaamme pakkassäässä ! 
 
Lukijat, kiinnostaisiko kilpailu ?

8 kommenttia:

  1. Kilpailua kehiin!

    VastaaPoista
  2. Raskaana oleva pingviini :DD

    VastaaPoista
  3. Pakkasessa on se hyvä puoli, että tulee terävämpiä kuvia! :) Mutta toisaalta vaikka olisi ihan lämminkin ilma, niin paikallaan nököttäessä tulee kylmä! Kokemusta on :D

    VastaaPoista
  4. Ihana huopa sulla ja sukat ja takki kaikki kaäy yhteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa ratsastuskuvissa on mallina Minttu hevosellaan Venta. Juu, heiltä tuo sävy sävyyn pukeutuminen luonnistuu hyvin :)

      Poista
  5. Tiedätkö yhtään millasessa kunnossa toi Koljonvirran kenttä on? :) Tarkoitan, että pystyykö siinä ratsastamaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa viimeviikolla kävin kyyläilemässä pohjaa. Niin kauan kun ei lunta tule enempää niin en lähtisi itse siinä menemään. Oli niin pitkään märkää ja sateista, joten lumen alle jäätyi melkoinen vesikerros. Suomennettuna, lumen alla on jääkiekkokaukalo. :D

      Poista