25.1.2014

Satulamietteitä..


 
Minttu kävi perjantaina ottamassa uljaasta ratsureimastani kuvia. Huomatkaa myös siistit klippaus jäljet ympäri hummaa.   
 
Kekkosen kanssa olemme ottaneet treenin aiheeksi tällähetkellä vastalaukat, jotka ovat sujuneetkin yllättävän hyvin. Harmaita hiuksia teettää jälleen satulaongelmat, joita näkyy tulevan aika tiiviiseen tahtiin nykyään. Tilanne on sinänsä hyvä, koska minulta löytyi tällähetkellä kolme satulaa. Kieffer donau estesatula sekä pfiff amaretto ja kieffer lech dl excellent koulusatulat.  Käytössä meillä on ollut enimmäkseen pfiff:n koulusatula, joka on aivan mahtava penkki istua ! Suosittelen. En raaskinut luopua pfiff:stä, joten laitoin toisen kiefferin koulusatulan menemään vaihdossa Albion style koulusatulaan.  Odottelen kyseistä satulaa vielä postista. Toivottavasti myös sopii ruunani selkään.


Satulaongelmat ovat hyvin tuttuja. Yhdellä aikaisemmista hevosistani oli oikea hirviön selkä ja kokeilin kyseiselle hevoselle valehtelematta 60-70 satulaa eikä mikään istunut. Ongelma ratkesi mittatilaus satulalla, jossa merkkinä oli albion. Koulusatuloissa on ihan hirvittäviä eroja, jotkut ovat todella paljon istuntaa ohjaavia kun taas toiset vähän "löysempiä" ohjaamaan istuntaa. Esimerkiksi satulat, jossa tuet ovat päällimmäisen siiven päällä ovat usein voimakkaasti ohjaavia ja niissä sitten istutaankin kuin kirkossa. (ainakin itse koen asian niin :D ) Itse pidän satuloista, joissa on isot tuet ja syvä istuin, mutta tuet on oltava päällimmäisen siiven alla. Ero tuli todella selkeästi esille omissa koulusatuloissani, koska toisessa tuet on siiven alla ja toisessa siiven päällä. Jospa satula ongelmat ratkeaisivat taas vähäksi aikaa uuden satulan saavuttua.

 
 
Idea on kehitetty ja suunniteltu, vain toteutusta vailla. Lukijoille on tulossa jälleen isompaa kilpailua-visailua lähi kuukausina. Kannattaa siis pysyä kuulolla..
 
Millaisia satuloita teidän hevosilta löytyy tai millaisesta itse pidätte?


5 kommenttia:

  1. Meillä on käytössä kieffer garmisch

    VastaaPoista
  2. Meiltä löytyy tällähetkellä wintec pro este, en todellakaan ole koskaan ollut mikään wintec fani, mutta olen oppinut tykkäämään satulasta sen helppouden takia (vaihdettavat kaaret + toppauspalat). On ärsyttävää omistaa ääri herkkä hevonen, joka vielä muuttaa muotoansa jatkuvasti... Enkä kyllä väitä, että oma hipiäni olisi yhtään sen helpompi :D Satulan pitää olla pehmeä, tukeva istua, mutta ei myöskään liian ohjaava. Vanhempi kieffer wien oli ehdoton suosikkini aikoinaan, batesin estepenkit ja albioneista jotkut ei ohjaavat mallit ovat suosikkeja. Sen jälkeen, kun löysin jalkani ja osasin yhdistää ne ratsastukseen, niin olen suosinut tappijalkaisena estepenkkejä.

    VastaaPoista
  3. Sinulla on kaunis hevonen! Minkä merkkiset kuvissa olevat suitset on? Meillä satulana kieffer wien <3

    VastaaPoista