27.8.2013

Turhia ja -ei niin turhia ostoksia


Hairahdin jälleen uusiin huopiin. Kekkosen edellisen valmennuksen myötä huomasin, että omistan yhdet pitkät punaiset takajalansuojat, johon tietysti piti hankkia  samansävyinen huopa. "Koulusettejä" en omista kuin kaksi, joten jotain uutta oli pakko hommata. Punainen huopa löytyi perus hööksistä, mutta jäin arpomaan kyseisen punaisen ja lamicellin harmaan huovan välille. En osannut päättää kumman ostan, joten otin kummatkin. Lamicellin huopa on harmaa, jossa logo ja reunukset ovat turkoosit, punaisessa huovassa on taas valkoinen kantti. Itse olen tähänasti suosinut aina tummansinistä, mutta Kekkonen on niin tumma, että sininen hukkuu hevosen väriin. Hyvä syy tilata uutta ! :D

 
Viikko takaperin kotiin tullessani pöydällä odotti mukava yllätys,  posti oli tuonut paketin, joka sisälsi Delavalin HCP65 hevosklipperin ! (..jonka sain vihdoin hankittua monen vuoden arpomisen jälkeen) Monta vuotta olen kiroillut moserin pikkukoneilla klippaamista ja aina ison koneen tilaaminen on jäänyt, koska paremmat koneet maksavat maltaita. Viimevuonna olin lähellä tilata, mutta kyseinen etu kerkesi mennä ohitse. Vanhemmissa postauksissa olen kertonutkin, että tähän asti olen klipannut Moser Rex 1230 mallilla, joka on kestänyt toooodella hyvin ja saa aikaan super jälkeä pieneksi koneeksi. Edullinen ja hiljainen, suosittelen ! Moserin ainut miinus on koneen koko, koko hevosen klippaaminen vie ihan tajuttomasti aikaa, mutta edelleenkin suosittelen konetta hevoselle, joka on todella herkkä äänille eikä anna isoilla koneilla klipata. Nyt on asia toinen ja olen onnellinen Delavalin HCP65 koneen omistaja. Kokeilinkin heti konetta Kekkosen kylkeen, mutta ruunalla oli niin onneton karva, että eihän siitä mitään tullut. Uhri oli testiajoon hommattava, joten pääsin ajelemaan testiksi yhden tallin suomenhevosista.
 
10minuuttia ja homma oli valmis,  tulos : polle karvaton ja ei tupsun tupsua. 


Käytössä DeLavalin konetta ei voinut kuin kehua, kone on todella hiljainen suhteellisen isoksi koneeksi ja ajaa todella hyvää jälkeä ! Hurraa, jääköön hyvästit monen tunnin klippaamisille sekä tervemenoa jännetupentulehduksille. (P.s Moserilla ja isoilla koneilla on yksi iso ero, moser vetää täysin karvattomaksi kun taas isot koneet jättää pidemmän sängen..)
 
© Ak.galleria.fi

1 kommentti: