17.3.2013

Kekkosen kuulumisia..

 
Tämä julkaisu sisältää enimmäkseen turhaa jorinaa Kekkosen elämästä.
Mutta.. jos muistatte lukijat edellisen Mintun kanssa yhteistyössä tehdyn  Arvaa kumman kuva?- kilpailun niin voisin vinkata, että blogin lukijoille on tulossa piakkoin uusi special kilpailu, josta epäilen että tulette pitämään. En kerro tästä vielä enempää, koska emme ole saaneet yhteistyökumppanin kanssa suunniteltua asiaa ihan loppuun saakka, mutta yritämme kovasti saada homman julkaisuun maaliskuun loppuun mennessä, joten pysykääs kuulolla.

Perjantaina pidettiin humputtelupäivä. Menimme ensin vähän maneesissa ja lopuksi Sari meni ulkokentällä hangessa. Maneesissa meno oli hiukan pinkeää hevosen osalta, koska yläkerrassa on remontti meneillään. Ruunahan taitaa olla suhteellisen fiksu 5vee, koska remonttireiska päräytti moottorisahan käyntiin ja sahasi hallissa puita samalla kun ravailin Kekkosella maneesissa. Eipä humma korvaansa lotkauttanut, katseli vaan kummissaan. Hangessa ei olla montaa kertaa uskallettu vielä laukkailla, koska Kekkosen tasapaino on laukassa ollut tähänasti  huonohkoa ja tunnustanut, että koko ruuna kaatuu. Perjantaina sitten kaverini halusi laukkailla hangessa ja ruunan rupsake villiintyi aivan täysin, kun pääsi porskuttamaan hangessa. Humma oli niin iloinen, että teki lopuksi spurtteja käynnistä laukkaan itsekseen. Lopusta sain pienen laukka pätkän videolle, jossa hevonen tosin on jo hieman vässähtänyt eikä enää niin hurmiossa lumesta.



Lauantaina Kekkonen pääsikin esiintymään ensikertaa valmennuspiireissä. Valmennuksessa oli tilaa, joten Kekkonen pääsi edustamaan itseään lainakuskin kanssa. Valmennus meni paremmin mitä odotin, Kekkonen osasi käyttäytyä oikein mallikkaasti muiden parissa.  Valmennuksessa tehtiin esimerkiksi perusväistöjä, jotka eivät ole Kekkosen sitä parhainta osuutta, koska väistöt pistävät ruunan nupin kiehumaan sekä väistäminen jää myös välillä pahasti päälle, eli sitä tarjotaan sitten kokoajan. Humma joutui kyllä kunnolla töihin malttinsa kanssa ja saikin kommenttia -4 vuotiaasta hupakko hevosesta- joka kuvaa Kekkosta loistavasti. Menoa oli oikein mukava katsella ja sain kuulla hyviä vinkkejä, iso kiitos kuuluu myös ratsastajalle, joka kehtasi mennä norsulla ponien seassa.

 
Sunnuntaina pidettiin vähän kevyempi päivä. Sää oli loistava ulkoiluun, joten Sari humputteli kevyesti kentällä ja lopuksi kävimme koko porukka ensimmäistä kertaa "uudella maastoreitillä" missä emme olleet aikaisemmin käyneet, koska tiellä on paljon liikennettä. Kekkonen on joutunut kunnon siedätyshoitoon, koska tallilla oli aiemmin kattoremontti sekä nyt yläkerran remppa.  Humma yllätti minut myös maastossa, ohi meni paljon autoja rämisevineen peräkärreineen, ylitettiin silta, moottorikelkkojakin tuli vastaan ja humma vaan töllistelee ihmeissään. Ainut mistä meinasi tulla katastrofi oli häkissä haukkuva koira ja metsässä huutava lehtokurppa tai mikä nyt olikaan. Tästä on hyvä jatkaa !

 
©Ansku / ak.galleria.fi

1 kommentti: