31.1.2013

Hevosetkin nauraa..


Hevosetkin nauraa..

Kuten osa varmaan huomasikin, päivittelin lisäkuvia galleriaan. Kuvausyritykset ovat tuottaneet harmaita hiuksia. Otin kameran vapaapäivänäni mukaan tallille siinä toivossa, että saisin otettua auringonpaistekuvia, koska forecan mukaan olisi pitänyt olla loistokeli kuvaukseen. (mm. täyttä aurinkoa koko päivänajaksi) Mitä vielä, pilviä enemmän kun urheilijoita moskovan olympialaisissa, aurinkoa ei likimaillakaan ja lopuksi vielä lumisadetta. Päätettiin kuitenkin tehdä -yritys hyvä kymmenen- kokeilu ja kaverini suostui laskemaan Kvinta tammansa kentälle siinä toivossa, että se aurinko pilkahtaisikin esiin ja saisimme uuupeat ravikuvat auringonpaisteessa.


Kvinta

Toisin kävi. Ei aurinkoa, ei valoa, hevonen kyllä liihotteli senkin edestä mallikkaasti kunhan saimme hätisteltyä tamman nurkista mököttämästä. Juu, pimeää on ja taito puuttuu. Tuloksena tummaa, yököttävää, pimeää laatuotosta, jotka jouduin pilaamaan railakkaasti käsittelyllä. Kuten alemmasta pääkuvassa näkyykin hienot lumihiutaleet ympäri hevosta. Hevonen taisi osata esiintyä, minä en. Olé



Kamera saa odottaa nyt kaapissa kevään aurinkoisia hetkiä, ellei jotain ihan speciaalia kävele vastaan. (Tosin luontokuvaus reissu Mintun kanssa on suunnitteilla, kunhan vapaapäivät ja sää sen sallii.)
 
 

Olen haaveillut jo pidemmän aikaa koulusatulasta. Viikonlopun kyyläilyn tuloksena sain vihdoin ja viimein hommattua kakkossatulan. Halusin satulan, jossa olisi suht isot tuet ja kakkossatulaksi Kieffer Donaun rinnalle löytyi käytetty Kieffer Lech DL excellent. Ei tullut halvaksi satulan hankinta, koska tajusin, että eihän minulla ole vyötä, ei huopia, ei jalustinhihnoja, eli ei käytännössä mitään. Eikun siis shoppailemaan lisätarvikkeita satulaa varten. Kävin agrimarketissa tilaamassa Horzen jalustinremmit, perus neopreenivyön ja Schöckelmöhlen harmaan kivan kouluhuovan. Jalustimet löysin kuin löysinkin kaapin pohjalta ja christin romaanikin sai käyttöä.

Olen ratsastellut vuodet estesatulalla ja oli melkoinen -ahaa elämys istua pitkästä aikaa kunnon koulusatulaan. Olen niin innoissani, koska olen haaveillut koulusatulasta aina ja vihdoin sain senkin asian pois päiväjärjestyksestä. Satulassa on niin isot tuet, että kyseinen penkki vetää tottakai täysin erilaiseen istuntaan mitä esim. donau, joka on tietysti estesatula. Tuntui siltä, vaikka hevonen tekisi takaperin voltteja napottaisin varmaankin samaisessa paikassa.  Kokeilimmekin eilen koko porukalla ahaa elämys- satulaa, eli seuraavat viikot opettelenkin istumaan kuin kirkossa.

 
 
© Ansku / ak.galleria.fi

5 kommenttia: