6.12.2012

Talvi valokuvausta


Esimakua valokuvauksesta talvipakkasessa. Lisää kuvia tältäpäivältä on tulossa piakkoin esille Ak.Gallerian virallisille valokuvaussivustolle. Tässä hieman myös "vinkkejä" talvikuvaamiseen. Ei mistään laatu opuksesta otettuja, mutta kuitenkin pieniä juttuja mitä kannattaa muistaa. (Mitä itse yritän huomioida)


!!Sisältää paljon kuvia ja vähän tekstiä!!
 
 
 
Parhaimmaksi mittarin lukemaksi katsoin -22 ja hiukan epäilytti lähteä kuvaamaan oman jengin hevosia.  ( Wimbledon, Spiritas, My Mistake ja Venta ) Tarkoitus oli ottaa rakenne-,pää ja irtojuoksutuskuvia. Tummat hevoset tekivät päänvaivaa valkeaa taustaa vasten, jonka myös huomaa kuvista. Tummat yksilöt ovat lähinnä mustia / tummia länttejä ja Doni (Wimbledon), joka on kimo erottuu kaikista parhaiten.
 



My Mistake
 
Rakenne- ja pääkuvat onnistuivat mielestäni ok hyvin, tausta on hyvä ja ei ylivaloittunut. Jos taustana olisi pelkkä lumi, niin Minnin (My Mistake) pääkuva olisi todennäköisesti todella tumma. Kuvat huokuu pakkasilmaa, kamera tärisi ja näppejä paleli.
 
 

Venta


Ventan rakennekuva onnistui yllättävän hyvin vaikka kyseessä onkin täysin musta hevonen valkoisella taustalla. Epäilin, että kuvassa näkyy musta paakku, mutta kappas.. kuvastahan löytyi kuitenkin se hevonen. Irtojuoksutuksessa Mintun Venta mammutti innostui ja paineli innosta soikeana ympäri kenttää. (..ja välillä ympäri Minttua) Donin laukkakuvasta ja Ventan irtojuoksutus kuvasta näkee mustan ja valkoisen hevosen erot. Musta hevonen syö kuvan värit, kun taas valkoinen eläytyy kuvaan hyvin.


Venta

Wimbledon
 
 
Kaiken kruunasi Donin (Wimbledon) suunniteltu karkaaminen, iso ruuna tunkeutui kentän aitojen alitse ja päätti ottaa lankunkin mukaansa. Kuva on valitettavasti hieman epätarkka, koska tämän kuvan otossa tuli kiire !
 


Spiritas
 
 
Spiritas:n rakenne uva on hyvä esimerkki vähäisestä valosta. Tiellä puiden keskellä oli nätti tausta ja tiellä oli pieni pläntti johon pääsi auringonvaloa. Halusin kuitenkin käyttää tätä hyväkseni ja valo jäi kuin jäikin hieman liian vähäiseksi. Kuvassa hevosen etuosa on valoisa ja takaosa jäi hieman varjoon. Talvisissa olosuhteissa rakennekuvia ottaessa huomioikaa aina mistä suunnasta valo tulee ja osuuko se myös koko kohteeseen, varsinkin kun kyseessä on laajempi kuva, jossa näkyy koko hevonen.
 
 

Wimbledon
 
Donin pääkuvasta tuli minun lempikuva, koska kuvassa on sinisyyttä taustalla, joka taas tuo talven meininkiä katsojalle. Doni (Wimbledon) oli päivän esimerkki malli, ruuna jaksoi tönöttää asennossa kuin asennossa hötkyilemättä.
 
 
Lukijat, kommentoikaahan mikä on teidän lempikuva ylläolevista ?
 
 
Kopiointi kielletty
© Ansku / ak.galleria.fi

8 kommenttia:

  1. Tykkään myös tosta Donin pääkuvasta eniten. Nätti ilme ja lempeä katse kylmyyden keskellä. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo viimeinen Donin pääkuva kyllä kans pidän eniten! Vois tuommosesta kuvasta tehä vaikka julisteen seinälle :)
    Tykkäsin kans Ventan rakennekuvasta ja Minnin pääkuvasta.

    Toivottavasti pääsis itekki pian ottamaan tämmösiä kuvia!

    VastaaPoista
  3. kyllä tuo Tompan laukkakuva on vaan paras !

    VastaaPoista
  4. Viimeinen pääkuva on oma suosikkini :)

    VastaaPoista
  5. Kimo hevonen lumisissa maisemissa<3
    Suorastaan harmittaa, minä en ole ikinä päässyt kimoa talvella kuvaamaan. Siis ikinä, jos lasketaan siihen se aika, kun olen kuvannut kuvannut, enkä räpsinyt pokkarilla. :D

    Viimeinen pääkuva on oma suosikkini, Ventan aurinkoinen pääkuva Mintun blogissa oli kanssa tosi kiva! Perfektionistia tosin ihan inasen häiritsee tuo esittäjän(?) varjo Donin ryntäillä. :D Tosi kivan talvisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ! Kappas, ryntäissä oleva varjo meni ihan ohitse multa. :D En hokassu yhtään tota.

      Poista
  6. Voi että, ihania kuvia kaikki, mutta viimeinen on kyllä paras :) Ihana blogi muutenkin, itsekkin tykkään hirveästi hevosia kuvata aina kun mahdollista. Liitynpäs lukijaksi :)

    http://niinajavinka.blogspot.fi/

    VastaaPoista