12.10.2015

Super valmennusviikonloppu !


Viikonloppuna oli jännitystä ilmassa, minulla sekä ratsastajallakin.  Olimme ilmoittaneet Mariannen ja Sylvin viikonloppuna olevaan Anna Hassön estevalmennukseen. Marianne oli käynyt Hassön valmennuksissa aikaisemminkin mutta minulle sekä hevoselle asia oli uusi. Kyseltiin aikaisemmin vähän hissun kissun voisiko Sylvi mennä kyseisessä viikonlopun treenissä ja idea sai positiivista kannustusta.
Harvinaista kyllä, kuvia valmennuksesta ei ole. Päätin pitää Gopro:lle testiajon ja asensin action kameran ratsastajan kypärään joten materiaalit on tälläkertaa videomuodossa. (sortsi pikaisista musavalinnoista)

Rakennekuvien ottoa kesäkuussa. Marianne-Sylvi
Tuttuun tapaan puunasin perjantaina varusteet siistiksi ja latasin gopron. Lauantaina meidän ryhmä oli vasta illalla noin klo.19 aikoihin. Menin tallille jo vaille viisi, jotta kerkeäisin vilkuilla muitakin ryhmiä ennen Markan ja Sylvin vuoroa.

Lauantain valmennuksessa Sylvi suoriutui tehtävistä suhteellisen hyvin. Puomi- sekä  linjatehtävät tosin tuottivat päänvaivaa hevosen ison laukan takia. Laukka on Sylvillä sen verran isoa ja holtitonta ettei sitä voi pahemmin säädellä, vielä. Tammahan ei mahtunut väleihin, koska vauhti korvaa laadun. Pikkuhiljaa hyvä tulee !



Sunnuntaina valmennus alkoi aamulla jo kymmenen aikaan ja sovittiin Mariannen kanssa treffit tallille yhdeksäksi, jotta kerettäisiin rupatella ja laittaa hevonen rauhassa. Luulimme, että hevonen olisi selkeästi väsyneempi lauantain jäljiltä mutta toisin kävi. Hevonen kävi jo alkuverryttelyssä hyvällä tavalla kierroksilla ja energiaa riitti. Sunnuntaina kiinnitettiin huomiota lähinnä lähestymisiin, jotta hevonen jaksaisi odottaa ja kuuntelisi pidätettä. Tämän takia osa lähestymisistä tehtiinkin ravissa.

Sylvi sai positiivistä palautetta niin valmentajalta kuin monelta muultakin taholta. Ratsastajalle, hevoselle sekä minullekin katsomossa jäi hyvät fiilikset. Työtä toki riittää hamaan tulevaisuuteen mutta pikkuhiljaa hyvä tulee, kiireellä saa aikaan yleensä huonoa jälkeä sekä enemmän takapakkeja. Valmennuksesta jäi erittäin positiivinen kuva ja mielelläni tuuppaan ratsukon uudemmankin kerran mukaan näihin kekkereihin. Aivan mahtavata ! Videoissa on lyhyet koosteet lauantailta sekä sunnuntailta.
 

4 kommenttia:

  1. Vitsi olipas hauskaa matskua, varsinkin nuo kypäräkamera pätkät! Kyllä on selkeesti heppa ollu innoissaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kerrassaan loistava keksintö tuo action kamera. Odotan innolla et pääsen tulevaisuudessa lykkäämään kameran ratsukon mukaan maastoesteille :D
      Juu, intoa ei ainakaan hevoselta puuttunut.

      Poista
  2. Huippuja nuo go pro pätkät, niitä lisää.

    VastaaPoista