29.10.2015

Neljä kuukautta muutoksia


Kesäkuu
Sylvin saapumisesta on suunnilleen kuusi kuukautta. Hevonen on muuttunut sinä aikana valtavasti suuntaan jos toiseen, toki tekeminen ei hevillä lopu. Pikainen neljän kuukauden katsaus kertoo hevosen muutoksista puoleen ja toiseen.
 
Kesäkuu
Katsahdus kesäkuun 2015 alkuun. Hevonen oli tullessaan kuiva, lihasköyhä ja laiha ruipelo. Aloitimme liikutuksen varovasti, koska hevosen peruskunto oli nolla luokassa. Lyhyitä treenejä, jotka sisälsivät perus juttuja sekä monipuolista käsittelyä myös maastakäsin. Kesäkuu meni lähinnä varovaisena lihotus sekä kunnonkohotus kuukautena.
 
Kesäkuun rullauksia
Hevonen pääsi myös laitumelle, jonne Sylvi sai mukavan tamma lauman seurakseen. Hevosen liiallinen kuivuus hävisi aika nopeasti laitumelle pääsyn vuoksi. Ratsastaessa hevonen juoksi alta, tuntumasta ei ollut puhettakaan, pidätteet eivät menneet läpi vaan tuloksena oli melkoinen rullaaminen sekä päänviskely jota on kitketty pikkuhiljaa pois. Epäilin jo, että hevosella on varmaan ylimääräinen kaulanikama, koska tamma sai rullattua nuppinsa mitä kummallisimpiin asentoihin.
 
Heinäkuu
Heinäkuu
Heinäkuussa treeni jatkui samoilla linjoilla eli monipuolisesti tehden vähän sitä sun tätä. Suomennettuna, perusratsastusta, vapaapäiviä, esteitä, puomeja, irtojuoksutusta, juoksutusta liinassa, ohjasajoa, maastoilua, maastoesteitä jne. Hevonen oli saanut selkeästi voimaa ja jaksoi jo kantaa itseään lyhyitä pätkiä. Eritavalla liikkuminen vaati veronsa ja Sylvi saattoi väsähtää jo viidentoista minuutin jälkeen. Ravi alkoi sujua jo tahdissa. Laukka oli raakaa ja näytti, ettei hevonen tiedä minne jalkansa laittaa.
 
Elokuu
Elokuu
Elokuussa laukka naksahti paikalleen kuin salaman iskusta sekä tamma alkoi vilautella myös pidempi jaksoista ryhtiä ravissa. Elokuun etappi oli ensimmäinen lyhyt ja kevyt koulutreeni sekä harjoitusestekilpailut jotka kummatkin sujuivat paremmin mitä odotettiin.
 
syyskuu

syyskuu

syyskuu

syyskuu
Syyskuussa Sylvi alkoi kantaa jo laukassakin vaikka tekemistä edelleen riittää. Hevosessa alkaa olla jo voimaa sekä massaa mistä lihaksia kehittää. Syyskuun treeneissä on menty jo hevosen "mukavuus alueen ulkopuolelle" eli pyydetty tehtäviä selkeästi tarkemmin. Ravi pysyy tahdissa tempoja muuttaen sekä laukastakin alkaa löytyä jo pientä säätövaraa ilman että hevonen tiputtaa raville. Rullaaminen on myös jäänyt aikalailla unholaan. Tästä on hyvä jatkaa ja suurin kiitos projektin alulle laitosta kuuluu ratsastajalle, Mariannelle.

Lopuksi vielä rakennekuvat, jotka on otettu touko- sekä heinäkuussa. Näissä ero on ehkä selkein.

30.05.2015 Sylvin saapuminen
10.07.2015 heinäkuu.
 

8 kommenttia:

  1. Oho. Aika iso muutos parempaan suuntaan :O

    VastaaPoista
  2. Ohhoh. No on kyllä muuttunut! Vau, hyvää työtä!:)

    VastaaPoista
  3. Wau! On muuttunut tosi hyvän näköseks. Kova työ palkitaan. :)

    VastaaPoista
  4. Joo joo joo, upea on! :) Hienon näkönen ja muutos on selkeästi nähtävissä :)

    VastaaPoista
  5. Upea muutos! :) Ja vitsi miten ihana valo + taivaan väri noissa heinäkuun kuvissa!
    Ride love laugh

    VastaaPoista