10.2.2014

Estevalmennus..


Meillä oli aivan luksus viikonloppu.  Kekkilän kukkamulta pääsi esteiden makuun ja ensimmäistä kertaa kunnon estevalmennukseen. Luotto esteratsastajani oli aivan mahtava ja ilmoitti olevansa halukas menemään valmennuksessa, joten ilmoitin ratsukon lauantain Urmas Raag:n yksityisvalmennukseen. Keppanalla on panostettu pääasiallisesti koulupuolelle ja kouluvalmennuksiin, joten oli mukava nähdä miten ruuna selviää esteharjoituksista.

Ravi lähestymisiä

Valmennuksessa ideana oli innarit. Kekkonen joutuikin oikeasti töihin pitkine jalkoineen, koska nyt ei voinutkaan rynniä vaudilla yli. Aluksi ruuna oli aivan hakoteilla, koska harjoitukset vaati myös nopeutta ja reaktiokykyä. Keskimmäinen puomi kolisikin alussa tasaisin väliajoin alas. Ruunaa meinasi keittää ajatus hitaasta laukasta ja herraa ei meinannut miellyttää paikka tai aika missä laukkaa nostettiin. Lopuksi ruuna oivalsi tehtävän idean ja sai onnistumisia.


Valmennus meni yllättävän hyvin ! Esteillä huomaa selvästi, kuinka paljon kyseinen hevonen tarvitsee vielä voimaa ja nopeutta harjoituksiin. Ratsastajan kanssa olemme suunnitelleet, että tavoitteena esteissä olisi kesän alueluokat. Hitaasti hyvä tulee. Valitettavasti videomateriaalin kanssa on suuria ongelmia, joten en saanut videopätkiä esille.
 
 
Kuten moni varmaan jo huomasikin, lukijoille starttasi perjantaina ratkaise ristikko- kilpailu. Muistakaahan käydä osallistumassa.
 

9 kommenttia:

  1. Kuinka iso tuo hevonen oikein on?ravilla jo tolppien ylitse!?:DD

    VastaaPoista
  2. Noi tolpat ehkä maximissaan 120cm... kyllä hyvässä lihassa olevan hevosen pitää päästä ravissa 100-110cm este..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, paitsi tämä hevonen ei ole hyvässä lihassa. Melko lähelle osuit, tolpat meillä 130-135. :)

      Poista
  3. Sulla on kyllä niin hieno hevonen että! :)

    VastaaPoista
  4. Sut on haastettu!:)

    http://mylifeanddreampony.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Eikös tämä hevonen ole myynnissä?:). Netissä ilmoitus :)
    Ps: Kiva blogi sulla, liityin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi ! On myynnissä jos hyvä koti löytyy..

      Poista